Katalógus

Haas Automation Europe

Haas Automation Europe

  • DIN EN ISO 9001:2008

Haas Automation Europe

  • DIN EN ISO 9001:2008

24.10.2016 00:10

A Gene Haas Alapítvány újabb 500 000 dollárt adományoz európai gépkezelői és gépipari ösztöndíjakra

A Haas Automation Europe (HAE) örömmel jelenti be, hogy a Gene Haas Alapítvány (GHF) újabb 500 000 dollárt (kb. 445 000 eurót) adományoz 15 európai ország 38 iskolája számára. Az összeget Gene Haas, a Haas Automation alapítója ajánlotta fel gépkezelői és CNC-megmunkálási ösztöndíjak támogatására. Összességében GHF 2015 óta majdnem 1 millió dollárt adományozott Európában!

A GHF a diákok és szüleik számára nyújt támogatást a tandíjak finanszírozásához. 2016-ban 38 sikeres pályázó osztozik az összesen 407 445 dollárnyi adományon.

A kedvezményezett Belgiumban, Bosznia-Hercegovinában, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Horvátországban, Lengyelországban, Litvániában, Oroszországban, Portugáliában, Spanyolországban és Ukrajnában tanulnak.

Lengyelországban két iskolának juttatnak összesen 46 000 dollárt. Spanyolországban öt iskola 69 000 dolláron, Belgiumban pedig tíz iskola 54 000 dolláron osztozik. Összességében több mint 2000 diák élvezi majd a GHF-díjak előnyeit.

Egy 30 000 dolláros díjat félre tettek egy Portugáliában tanító tanárnak, és további összegek állják majd tanárok képzésének költségeit Lengyelországban és Németországban, amivel a GHF teljes kifizetett összege körülbelül 500 000 dollár lesz éves szinten.

Az ösztöndíjakat a Haas Automation és a National Institute for Metalworking Skills (NIMS) közreműködésével ítélik oda. Európában a projektet Simon Vanmaekelbergh, a Haas Automation Europe HTEC központokért és oktatási együttműködésért felelős koordinátora vezeti, és ő felügyeli a díjak kiosztását is.

„Az ösztöndíjak bizonyítják Gene Haas elkötelezettségét a műszaki oktatás támogatása iránt – mondta. – Úgy gondoljuk, hogy ez segíteni fogja a keményen dolgozó CNC-gyakornokokat, és segít biztosítani a jól képzett alkalmazottakat kontinens gépipara számára.”

A Gene Haas Alapítvány három kontinensen biztosít ösztöndíjakat. A Haas műszaki oktatási központok (HTEC) hálózata több ezer gépkezelői képzési programot támogat Észak-Amerikában, Európában és Afrikában, és hamarosan Ázsiában is jelen lesz.

További hírek

A Haas Automation Europe bemutatja a HaasConnect mobil felügyeleti rendszert, amely a vállalat Next...
A Haas Automation, Inc. nagy népszerűségnek örvendő DT-1 fúró- és menetfúrógépe már 20 000 f/perc fordulatszámú be
A Haas Automation eddigi legjobb eredményét ünnepli egy európai kiállításon; a vállalat merész célokkal érkezett az E
A Haas Automation, Inc. nemzetközi webhelye átalakult és újraindult, csakúgy, mint a vállalat egyesült államokbeli
A Haas Automation Europe részleteket közölt legújabb, szeptember 9–10-én Európa-szerte megtartandó bemutatónapjair
A Haas Automation Europe és a Realmeca francia HFO Haas gyári képviselet (HFO) megnyitotta a legújabb Haas műszaki