Katalógus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

29.05.2021 01:05

Hidraulikus csillapítók megkönnyítik az aktív levegőmintavevő működését

A gyógyszeriparban és az egészségügyben az aszeptikus feldolgozás környezeti felügyeleti követelményei egyre szigorúbbá váltak. A brit Pinpoint Scientific vállalat a laboratóriumok számára a mikrobiológiai aktív levegőmonitorozás és mintavételezés új aranyszabványának biztosítására egy innovatív rendszert fejlesztett ki. A kiváló kezelés érdekében az ImpactAir-140 mostantól az ACE Fabreeka UK által biztosított hidraulikus csillapítókkal van felszerelve.

A Pinpoint Scientific Ltd. kiváló minőségű mikrobiális környezeti monitorozó termékek sorát tervezi és gyártja gyógyszeripari tisztaszobák és más szigorúan ellenőrzött környezetek számára. "Technológiaorientált vállalat vagyunk, és erősen hiszünk abban, hogy a fejlesztési folyamat során a vásárlót is bevonjuk, hogy termékeink pontosan megfeleljenek az ő igényeiknek. Levegő- és felszíni mintavevőinket a világ két, illetve a legnagyobb gyógyszeripari vállalatának bevonásával fejlesztettük ki" - állítja Gethin Jones, az Egyesült Királyságban, a walesi Bridgendben, Cardiff közelében található, globálisan működő vállalkozás ügyvezető igazgatója. Az ImpactAir-140 tulajdonságairól kérdezve a fejlesztésre visszatekintve elmondja, hogy a vállalat úgy gondolta, itt az ideje, hogy a 140 mm-es Slit-to-Agar levegőmonitorok választékát korszerűsítsék. Mivel a Pinpoint Scientific hisz abban, hogy csak a legjobb minőségű és teljesítményű termékeket fejleszti, az ImpactAir egy egész sor előnnyel rendelkezik a legközelebbi versenytársakkal szemben. A rozsdamentes acélszerkezet nem szórja ki a részecskéket, rendkívül alacsony rezgést biztosít, és univerzális tápegységgel rendelkezik, kevesebb mint 50 wattos energiafogyasztással, miközben a nagy, áttekinthető érintőképernyős kijelzővel és a távvezérlőpanel opcióval megkönnyíti a kezelést. A fizikai és biológiai hatékonyság tekintetében az ISO 14698 szabvány szerint teljes mértékben hitelesített rendszer számos tartozékkal felszerelhető, és mégis csak fele akkora alapterülettel és 4 kg-mal kisebb tömeggel büszkélkedhet, mint legközelebbi versenytársa. A legfontosabb az, hogy - minden más hasonló mintavevővel ellentétben - beépített rendszerrel rendelkezik, amely folyamatosan figyeli és beállítja a beömlőnyílás és az agarfelület közötti távolságot, ami más mintavevőknél jelentős teljesítményingadozást okozhat. Összefoglalva, az ImpactAir felhasználói a referenciaműszerekhez és a legközelebbi versenytársakhoz képest nagyobb mintavételi hatékonysággal dolgoznak, így az A-tól a D osztályú laboratóriumi környezetekben az új arany standard a megfigyelés és mintavételezés terén.

Annak érdekében, hogy a lehető legkönnyebbé tegyék a napi munkát a csúcskategóriás élelmiszeripari vagy orvostechnológiai, valamint a gyógyszeripari laboratóriumok tisztatéri környezetében, a Pinpoint Scientific tervezői egy egyedi, a legapróbb részletekig átgondolt megoldást alkottak. A kiváló minőségű alkatrészek keresése során, valamint a fedél működésének a lineáris mozgásvezérlés minőségi megoldásával történő javításán dolgozva a mérnökök felvették a kapcsolatot az Applied Automation céggel, az ACE Fabreeka UK egyik forgalmazójával. Miután minden követelményt és kívánságot mérlegeltek, területi mérnökük hidraulikus csillapítókat ajánlott.

Speciális olajjal töltött hidraulikus csillapítók egy különleges megoldáshoz

Wyn Gordge, az ACE Fabreeka UK területi vezetője ismerteti a kezdeti helyzetet: "Gyakran dolgoztunk már sikeresen együtt forgalmazónkkal, az Applied Automationnal, és ebben az esettanulmányban a közös munka gyorsan elvezetett a Pinpoint Scientific számára is a kívánt eredményhez" A hidraulikus csillapítók alkalmazása szempontjából döntő szempont volt az ügyfél azon kérése, hogy a mintavevő fedele jelentős erőfeszítés nélkül nyitható legyen. E követelmény nélkül az ACE által rozsdamentes acélból kínált ipari gázrugók, amelyek egy szelep segítségével pontosan beállíthatók a kívánt nyitási és zárási sebességre, megfelelő mozgásvezérlő alkatrészek lettek volna. A választás azonban a hidraulikus csillapítókra esett, mivel ezek állandó adagolási sebességet biztosítanak, könnyű beállíthatósággal kombinálva, és csak enyhén meg kell őket ütni a fedél nyitási folyamatának elindításához. További előny, hogy a hidraulikus csillapítók további csillapítással lehetővé teszik a kíméletes zárási folyamatot.

Az ACE és az Applied Automation egy újabb erős esetet tudott bemutatni: a hozzáértő fejlesztési partnerként ismert és az ügyfélspecifikus megoldások miatt megbecsült csapat a kezdetben kis mennyiségek szállítása során is a hidraulika mesterművét valósította meg. Mivel az ImpactAir-140 mikrobiológiai környezetmegfigyelő termékeket többnyire kritikus laboratóriumi körülmények között és tisztaterekben használják, a Pinpoint Scientific specifikációi szerint nem jöhetett szóba ásványi olaj használata csillapító közegként a fék hengeres testében. E követelmény és az érzékeny alkalmazási területek miatt az ACE úgy döntött, hogy a csillapítókat egy speciálisan finomított, nagyon hasonló viszkozitású és élettartamú növényi olajjal tölti fel. A terméktervezés során a Pinpoint Scientific mérnökei rozsdamentes acélból készült hüvelyekkel járultak hozzá, amelyekkel a bevonatos acélból készült hidraulikus csillapítók külső testét borítják. A rozsdamentes acélból készült burkolatok egyrészt a szigorú tisztaszobai követelmények miatt jobb higiéniát tesznek lehetővé, másrészt a hüvelyek anyaga illeszkedik az egység többi részéhez.

Az ACE ebben az esetben szereplő alkatrészei HB15-50 típusú hidraulikus csillapítók, amelyek külső testének átmérője 15 mm, lökethossza pedig 50 mm, így ideálisak a fedél könnyű kinyitásához és a kívánt 60 fokos nyitási szögben tartásához. A 20 N és 800 N között változóan állítható összenyomó- és kinyomóerővel rendelkező hidraulikus csillapítók beszerelése a dugattyún található állítószegmens segítségével gyerekjáték. Magas minőségüknek és hosszú élettartamuknak köszönhetően gyakorlatilag nincsenek korlátok az ügyfelek, például a Pinpoint Scientific kívánságai tekintetében a nyitás és zárás gyakorisága tekintetében az olyan csúcskategóriás megoldások, mint az ImpactAir-140. Amikor nem gyógyszeripari tisztaszobákban és más szigorúan ellenőrzött környezetben dolgoznak, ezeket a precíz mozgásvezérlést biztosító csúcsminőségű alkatrészeket elsősorban a legkülönfélébb autóipari vagy ipari szerkezetekben, de az elektronikai, bútor- és szabadidős iparágakban is használják.

További hírek

A digitalizációt és a lean menedzsment megközelítést sok vállalatnál üdvözlendő fogyókúrának teki...

A kerekesszékek tesztelésekor a gyártók érthető okokb&...

A kerekesszékek tesztelésekor a gyártók érthető okokb&...

A vészleállító szakemberek ünneplik a filmes és televíziós premiereket
Ha az ipari csillapítási technológiáról van szó, az ACE az egyik első választási lehetőség a legtöbb mérnök és tervező számára világszerte. Nem számít, hogy a szakemberek manapság milyen megkeresésekkel fordulnak hozzájuk, az ACE mindig gyorsan válaszol rájuk, akár online, akár személyes kapcsolatfelvétel útján a helyszínen.

A kerekesszékek kialakításában még sok a javítanivaló. Ezt mutatja az egytengelyes Hoss Mobility,...