Katalógus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.09.2021 01:09

Zárócsavar excentrikus karral a KIPP-től

Praktikus és ergonomikus

A HEINRICH KIPP WERK egy újabb új fejlesztést mutat be a zárócsavar termékcsoportból: Most olyan modellek kerülnek piacra, amelyekben a retesz kioldása egy excentrikus kar segítségével történik. Ha a felhasználó az excentrikus kart az excenter holtpontján túlra mozgatja, a retesz kioldódik. Előnye az ergonomikus kialakítás, a lapos felépítés, a magas hőmérsékletállóság, valamint a gyors beállítás.

A rögzítőcsapok a szabványosított konstrukciós elemek közé tartoznak, amelyek lehetővé teszik a mozgó gépelemek gyors beállítását. A legtöbb esetben egy csapot a húzógomb vagy -gyűrű meghúzásával húznak ki az ellenfeléből, hogy a gépalkatrészeket a megfelelő helyzetbe hozzák, majd ott ismét rögzítsék. Az új rögzítőcsapokkal ez a folyamat az excentrikus karon keresztül történik. Nagy előnye, hogy a reteszelőcsap kioldva marad, amikor a fogantyúkart az excenter holtpontján túlra mozgatjuk. Ez megoldja azokat a problémákat, amikor több reteszelőcsap van rögzítve egy házhoz, amelyet egy személy egyszerre nem tud kézzel elérni. A kezelő könnyedén kioldhat egyszerre egy-egy csavart anélkül, hogy az összes fogantyút kihúzott helyzetben kellene tartania. Ez a funkció egyébként csak a reteszelő horonnyal rendelkező reteszelőcsavarokon található meg, ahol azonban a fogantyút kihúzott helyzetben kell elfordítani - a folyamat ezért hosszabb ideig tart. Az excentrikus karral ellátott termékek viszont alkalmasak a kényelmes gyors beállításra.

További előnye az excentrikus fogantyú ergonomikus formája, amely lehetővé teszi a könnyű, kis erőfeszítéssel történő kezelést. A fogantyúkarok fekete és közlekedési piros színben is kaphatók, és üvegszál-erősítésű műanyagból készülnek. Ez a műanyag ellenáll a magas hőmérsékleteknek, és lehetővé teszi a kb. 160 °C-os folyamatos és a max. 250 °C. A menetes hüvelyek és a reteszelőcsapok tekintetében a felhasználó választhat acél és rozsdamentes acél változatok közül.

Minden menetes hüvely finom menettel és 4 méretben (M10x1 / M12x1,5 / M16x1,5 / M20x1,5) kapható.

Az excentrikus fogantyúk 360°-ban elforgathatók, és használaton kívül jelentősen laposabbak, mint a gomba- vagy T-fogantyúk. Ez lehetővé teszi a termékek süllyesztett szerelését is, így elkerülhetők a zavaró kontúrok.

További hírek

Általános értékelés: Nagyon jó!
A biztonság találkozik a formatervezéssel
Hogy csak az legyen bent, aminek bent kell lennie
Nagy súlyok könnyű és biztonságos vezetése
Alapok és betekintés #kippresso formátumban
Amikor a higiénia kerül a középpontba