Katalógus

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

09.09.2021 01:09

Precizitással és hatékonysággal a kerek élre

A KULLEN-KOTI kefés megoldásokat mutat be az automatizált sorjázáshoz

A DeburringExpo (Karlsruhe), a BlechExpo (Stuttgart) és az MSV (Brno/Cseh Köztársaság) szervezői átfogó higiéniai és biztonsági koncepciókkal kísérve októberben és novemberben tervezik megrendezni a vásárokat. A kefegyártó KULLEN-KOTI mindhárom vásáron megerősítette részvételét, és a kiállításon a fém alkatrészek és félkész termékek teljesen automatizált sorjázására szolgáló szerszámkeféire összpontosít. A vállalat csiszolótárcsás keféi, amelyek központi szerepet játszanak a lézernyers vagy stancolt alkatrészek folyamat-integrált lekerekítésében, technológiai szempontból kiemelkedőek.

A folyamat-integrált sorjázás és lekerekítés nagy teljesítményű csiszolókeféi ma már a modern megmunkálóközpontok számos szerszámkészlet-magazinjában megtalálhatók. A KULLEN-KOTI portfóliójából származó tárcsás kefék és belső kefék itt vezető szerepet játszanak. Ezek az ügyfelek és az alkalmazások igényei szerint alakíthatók ki, és csiszolószerszámként gyakran közvetlenül a marófejek és a nagysebességű fúrók mellett helyezkednek el a gyártó- és robotcellák gyorscserés magazinjaiban. A közelgő DeburringExpo (12.-14.10.21) és Blechexpo (26.-29.10.21), valamint az MSV (8.-12.11.21) kiállításokon ezek a műszaki kefék képezik majd a KULLEN-KOTI tervezett vásármegjelenéseinek tematikus középpontját. Különösen a szerszámgépgyártás, a gyártásautomatizálás és a robotok által támogatott fémmegmunkálás területén dolgozó szakemberek számára rendkívül érdemes többet megtudni ezekről a szerszámkefékről.

Oszcilláló élfutás

A KULLEN-KOTI széles körben használt hengerkeféi mellett a vállalat öntött tárcsás keféi és esztergált belső keféi egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a folyamatba integrált és teljesen automatizált sorjázási megoldások megvalósításában. A nagyméretű öntött és kovácsolt alkatrészek rendkívül rugalmas, teljes körű megmunkálásához a tárcsás keféket például ipari robotok sorjázószerszámaiként használják. Ha viszont előregyártott lézer-, lyukasztó- és lángvágott alkatrészek éleinek speciális lekerekítésére van szükség, akkor a teljesen automatizált gyártósorok több oszcilláló és forgó tárcsás kefével felszerelt bolygófejei optimális megoldásnak bizonyulnak. Itt különösen érdemes megemlíteni, hogy a KULLEN-KOTI tárcsás keféket a kefetestekbe mélyen beleöntött, rendkívül sűrű szegélyek jellemzik, amelyek rendkívüli méretstabilitást mutatnak. Ez nem csak nagy eltávolítási sebességet, hanem nagyon pontos, homogén és határozott élmegmunkálást is lehetővé tesz.

Esztergált precizitás a belső részekhez

Míg a KULLEN-KOTI öntött tárcsakeféi elsősorban külső megmunkálásokhoz használatosak, a vállalat esztergált belső keféi a furatok, belső menetek és üreges testek csiszolásánál és megmunkálásánál is bizonyítottak. Ezen kívül az O-gyűrűs mélyedések, keresztirányú furatok és egyéb kereszteződések éleinek lekerekítése, valamint a belső menetek kitisztítása is e csiszolókefék fő alkalmazási területei közé tartozik. A hengeres, kúpos vagy lépcsőzetes keresztmetszettel kapható belső kefék sok helyen az autóipar magasan automatizált gyártósorain a többtengelyes csuklós robotok felszerelésének standard eszközei.

Az ideális kefés megoldás a sorjázáshoz

A KULLEN-KOTI összes csiszolókeféjét alapvetően úgy tervezték, hogy a folyamatba integrált sorjázás és lekerekítés során hosszú üzemidőn keresztül egyenletes minőséget biztosítsanak. Ennek fontos előfeltétele, hogy mind a tárcsás kefék, mind a belső kefék optimálisan illeszkedjenek az adott alkalmazáshoz. Többek között figyelembe kell venni a megmunkálandó alkatrészek geometriáját és anyagát, és a töltőanyagot, valamint a csiszolószemcsék méretét és típusát ennek megfelelően kell beállítani. A poliamidszálak és a szilíciumkarbidból, alumínium-oxidból vagy gyémántból készült beágyazott csiszolószemcsék kombinációja például már sokszor bizonyított a sorjázás-technológiában. Ezenkívül a megcélzott ciklusidő és a homlok- vagy körkörös megmunkálás különleges körülményei nagyban befolyásolják a csiszolókefe kiválasztását. Az alkalmazástól függően egy ütőcsiszolással működő drótkefe is jobb eredményt mutathat a sorjázásnál, mint egy csiszoló csiszolókefe. Ha a gép- vagy rendszerépítő a fejlesztési fázisban bevonja a kefegyártót, akkor a megmunkálóközpont vagy a gyártócella műszaki teljesítményparaméterei közvetlenül beépíthetők a szükséges szerszámkefék egyedi kialakításába.

A megfelelő sorjázókefék használata nagy lehetőségeket nyit meg a felhasználó számára folyamatainak optimalizálására az integrált, teljesen automatizált fémmegmunkálás keretében. Már az a puszta tény, hogy egy alkatrész közvetlenül a megmunkálóközpontban vagy a robotcellában a végső kontúrhoz közel kerül megmunkálásra - azaz nincs szükség további mechanikai megmunkálási folyamatra -, hatalmas hatékonysági ugrást jelenthet. Nem szabad megfeledkezni a munkavédelmi előnyökről sem, mivel a folyamatba integrált kefés sorjázással teljesen kiküszöbölhető a kézi sorjázásnál jellemző vágási sérülések kockázata.

További hírek

Célzott megoldások ultrafinom csiszoláshoz és élkerekítéshez


Ezek...

A műszaki kefék évek óta számos faipari gép és rendszer alapfelszerelésének részét képezik. Itt számos különböző kivitelben és méretben használják őket.

A kemence szállítóhengerek speciális drótborítással vannak ellátva, amelyek akár 1200 °C-ig e...

A kefés sorjázás a mechanikai sorjázás egyik legrugalmasabb és néha leggazdaságosabb módszerének...

A KULLEN-KOTI az Aluminium 2022 kiállításon mutatja be kemence-szállító görgőit A KULLEN-KOTI kemence-szállító görgői speciális huzalozással vannak ellátva, amelyek akár 1200 °C-ig ellenállnak a hőmérsékletnek. Ezeket világszerte alkalmazzák a hőkezelő üzemek vízszintes vonalaiban. Világszerte használják őket a hőkezelő üzemek vízszintes vonalaiban, ahol lehetővé teszik az alumíniumlemezek és -lemezek pontos és felületkímélő szállítását. Az idei düsseldorfi ALUMINIUM kiállításon a KULLEN-KOTI bemutatja ezt a kivételes kefetípust, és tájékoztatást nyújt a személyre szabott finomhangolás számos lehetőségéről. A vállalat a 7A csarnokban a D30-as standon található.
A KULLEN-KOTI kefés rendszereket szállít az építőipar számos szakmája számára