Katalógus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

27.11.2021 03:11

Az Eppendorf egy nagyon különleges pipetta 60. születésnapját ünnepli

A 2021-es év fontos mérföldkő a laboratóriumban dolgozók számára. 60 évvel ezelőtt az Eppendorf piacra dobta a világ első iparilag gyártott dugattyúhajtású pipettáját, amely örökre megváltoztatta a folyadékok kezelését a laboratóriumban. Az 1961-ben bemutatott Eppendorf "Marburg pipetta" ugyanazokkal az alapelemekkel rendelkezett, amelyek ma is megtalálhatóak a laboratóriumokban: egy rugós dugattyú, amely pontosan megáll egy beállított térfogatnál, és egy kivehető műanyag pipettahegy.

Egy zseniális elme megold egy problémát
Az 1950-es évekig a tudósok szájjal pipettáztak; ez egy olyan technika volt, amelyben a felhasználó a folyadékokat vékony üvegcsövekbe szívta be szájjal. Ezeket a szájpipettákat nem csak, hogy rendszeresen tisztították veszélyes vegyi anyagokkal, például kénsavval, de anekdotikus beszámolók a szájpipettázást veszélyes anyagok - köztük tífuszkultúra és még plutónium - lenyelésével is összefüggésbe hozták. A szájjal történő pipettázás hiányosságai miatt frusztrált Heinrich Schnitger német orvos "kis mennyiségű folyadék gyors és pontos pipettázására szolgáló eszközt" konstruált, és 1958-ban szabadalmi bejelentést tett.

Eppendorf felismerte a lehetőséget
Eppendorf volt az első, aki felismerte Schnitger találmányának jelentőségét, és továbbfejlesztette azt. Ez a munka a "Marburg Pipette"-ben - a világ első kereskedelmi forgalomban kapható dugattyúhajtású pipettájában - csúcsosodott ki, amelyet az Eppendorf 1961-ben dobott piacra. A "Marburg Pipette" a mikroliteres térfogatok kezelésére szolgáló első Eppendorf Tube® ("Eppi®"), egy mikroliteres centrifugával és egy termomixerrel együtt alkotta az Eppendorf mikroliteres rendszerét; számos tudományágban forradalmi műszercsoportot, amely ma világszerte a kutatólaboratóriumok szabványát jelenti.

Ígéretes jövő
Hihetetlen 60 év telt el azóta, hogy az Eppendorf piacra dobta az első kereskedelmi dugattyús pipettát; egy olyan eszközt, amely alapvetően forradalmasította a tudományt. Ez a kulcsfontosságú pillanat azt jelenti, hogy az Eppendorf DNS-e minden egyes, azóta gyártott dugattyús pipettában megtalálható. A történet azonban itt nem ér véget. Az Eppendorf elkötelezettsége, hogy a legjobb folyadékkezelési megoldásokat kínálja, továbbra is olyan innovatív konstrukciókat eredményez, amelyek egyre hatékonyabbá, biztonságosabbá és általánosságban jobbá teszik a laboratóriumi munkát. Ma az Eppendorf ügyfelei a műszerek, fogyóeszközök és szolgáltatások széles skálájából választhatnak, hogy kielégítsék folyadékkezelési igényeiket és tovább gyorsítsák kutatásukat


További hírek

A Mastercycler® X40 segítségével a napi laboratóriumi rutinok nem csak megbízhatóak és hatéko...

A Takara Bio Inc (Takara Bio) és az Eppendorf SE, az élettudományi ipar két vezető vállalata örömmel jelenti be együttműködését egy stratégiai közös marketing megállapodás keretében.
promóciók 2023. szeptember 01. - 2023. december 31
Az Eppendorfnál felismerjük, hogy a műanyag fogyóeszközök kulcsfontosságú szerepet játszanak a laboratóriumban. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal is, hogy a modern tudomány követelményeinek és a környezetvédelemnek az egyensúlyozása kulcsfontosságú kihívás az élettudományi laboratóriumok vezetésében. Ezért, amikor és ahol csak lehetséges, a "Csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás" elvét követjük, és egyre inkább a bioalapú nyersanyagok használatára támaszkodunk.

A hamburgi székhelyű Eppendorf SE élettudományi vállalat idén 28. alkalommal ítéli oda rangos kut...

Az Eppendorf Xplorer® és Xplorer plus egycsatornás pipettákat a My Green Lab® tanúsította...