Katalógus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

14.01.2022 00:01

A KIPP bemutatja a higiéniailag igényes alkalmazási területeken való használatra szánt reteszelőcsavarokat

A HEINRICH KIPP WERK kifejlesztett egy olyan zárószeget, amely megfelel a fokozott higiéniai követelményeknek. A higiéniai tervezési irányelveknek megfelelő kialakítása megakadályozza a szennyeződések megtapadását és egyszerűsíti a tisztítási folyamatokat. Ezáltal a reteszelőcsap ideális az olyan iparágakban használt gépek és rendszerek tervezéséhez, mint az élelmiszeripar, a gyógyszeripar és az orvostechnika.

A reteszelőcsapok lehetővé teszik a mozgó gépelemek gyors beállítását. Általában egy csapot a húzógomb vagy gyűrű segítségével húznak ki az ellenkezőjéből, hogy a gépalkatrészeket biztonságosan mozgatni és a kívánt helyzetbe rögzíteni lehessen. A KIPP most egy higiénikus kialakítású tervezési elemet mutat be olyan alkalmazási területekre, ahol a tisztíthatóság fontos szerepet játszik. A kiváló minőségű 1.4404 rozsdamentes acélból készült új reteszelőcsavar kúpos gallérral rendelkezik, így a csavarozott pont higiénikusan lezárható a hozzá tartozó tömítő- és alátétlemezekkel. A szerkezeti elem Ra < 0,8 µm érdességmélységű felülete megakadályozza a szennyeződések megtapadását. A zárócsavar ezen kívül alkalmas CIP/SIP tisztítási folyamatokhoz.

Az FDA-konform anyagokból készült új, higiénikus kialakítású zárócsavar ellenáll a poláros és nem poláros közegeknek, valamint az aromás anyagoknak. Rendelkezésre áll reteszelő horonnyal vagy anélkül, valamint edzett vagy nem edzett reteszelőcsappal. A reteszelőcsap 6 és 8 mm-es csapátmérővel, valamint M10-es és M12-es méretű csavarmenetekkel, szabályos és finom menettel kapható. A tengelytömítés opcionálisan 70 EPDM 291 (fekete) vagy 75 Fluoroprene® XP 41 (kék) színben kapható. Az azonos alapanyagokból készült, hozzá illő higiénikus USIT® K1491 tömítés és alátét a szállítási terjedelem részét képezi, és szükség esetén tartozékként is beszerezhető.

További hírek

Általános értékelés: Nagyon jó!
A biztonság találkozik a formatervezéssel
Hogy csak az legyen bent, aminek bent kell lennie
Nagy súlyok könnyű és biztonságos vezetése
Alapok és betekintés #kippresso formátumban
Amikor a higiénia kerül a középpontba