Katalógus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

19.01.2022 00:01

Eppendorf és a Neurobiológiai Tudományos Díj 2022

Pályázati felhívás!

Az Eppendorf és a Science folyóirat mostantól fogadja a 2022-es Eppendorf & Science Prize for Neurobiology pályázatokat. Ezt a 25 000 dollárral járó éves nemzetközi kutatási díjat fiatal tudósoknak ítélik oda a molekuláris és sejtbiológiai módszereken alapuló neurobiológiai kutatásokhoz való kiemelkedő hozzájárulásukért. A 35 évnél nem idősebb kutatók 2022. június 15-ig jelentkezhetnek. A győztest és a döntősöket független tudósokból álló bizottság választja ki, amelynek elnöke a Science vezető szerkesztője, Dr. Peter Stern.

A 2021-es díjat Amber L. Alhadeff, Ph.D. amerikai tudós nyerte el, A philadelphiai Monell Chemical Senses Center (Philadelphia, USA) vezető kutatója az éhségérzet neuronjainak bél-agyi kontrolljával kapcsolatos kutatásaiért.

A díjról és az Amber L. Alhadeffel készült filminterjúról bővebben a www.eppendorf.com/prize oldalon olvashat.


Az Eppendorfról:

Az Eppendorf az élettudományok egyik vezető vállalata, amely világszerte fejleszt és értékesít műszereket, fogyóeszközöket és szolgáltatásokat a laboratóriumok folyadék-, minta- és sejtkezeléséhez. Termékkínálatában pipetták és automatizált pipettázó rendszerek, adagolók, centrifugák, keverők, spektrométerek és DNS-amplifikációs berendezések, valamint ultraalacsony hőmérsékletű fagyasztók, fermentorok, bioreaktorok, CO2 inkubátorok, rázókészülékek és sejtmanipulációs rendszerek szerepelnek. Az olyan fogyóeszközök, mint a pipettahegyek, kémcsövek, mikrolemezek és egyszer használatos bioreaktor edények kiegészítik a legmagasabb minőségű prémium termékek választékát.

Az Eppendorf termékeket a legszélesebb körben akadémiai és kereskedelmi kutatólaboratóriumokban használják, például a gyógyszeripari és biotechnológiai, valamint a vegyipari és élelmiszeripari vállalatoknál. Emellett klinikai és környezetelemző laboratóriumokban, törvényszéki laboratóriumokban, valamint folyamatelemzést, gyártást és minőségbiztosítást végző ipari laboratóriumokban is használják őket.

Az Eppendorfot 1945-ben alapították Hamburgban, Németországban, és világszerte mintegy 4500 alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat 26 országban rendelkezik leányvállalatokkal, és minden más piacon forgalmazókkal képviselteti magát.





További hírek

A Mastercycler® X40 segítségével a napi laboratóriumi rutinok nem csak megbízhatóak és hatéko...

A Takara Bio Inc (Takara Bio) és az Eppendorf SE, az élettudományi ipar két vezető vállalata örömmel jelenti be együttműködését egy stratégiai közös marketing megállapodás keretében.
promóciók 2023. szeptember 01. - 2023. december 31
Az Eppendorfnál felismerjük, hogy a műanyag fogyóeszközök kulcsfontosságú szerepet játszanak a laboratóriumban. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal is, hogy a modern tudomány követelményeinek és a környezetvédelemnek az egyensúlyozása kulcsfontosságú kihívás az élettudományi laboratóriumok vezetésében. Ezért, amikor és ahol csak lehetséges, a "Csökkentés, újrafelhasználás, újrahasznosítás" elvét követjük, és egyre inkább a bioalapú nyersanyagok használatára támaszkodunk.

A hamburgi székhelyű Eppendorf SE élettudományi vállalat idén 28. alkalommal ítéli oda rangos kut...

Az Eppendorf Xplorer® és Xplorer plus egycsatornás pipettákat a My Green Lab® tanúsította...