Katalógus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

20.01.2022 02:01

Lapos fejű csavarok tűréskiegyenlítéssel

Csökkenti a feszültséget és meghosszabbítja az élettartamot

A feszültség hosszú távon nagy terhelést jelenthet a gépekre és berendezésekre. Amikor a hőmérséklet ingadozása megváltoztatja egy alkatrész méreteit, összeszerelési pontatlanságok fordulnak elő, gyártási tűréseket kell kompenzálni, vagy az alkatrészek helyzete dinamikus terhelés miatt változik, a tűréskompenzációval ellátott laposfejű csavarok használata döntő előnyöket kínál.

Számos alkalmazásban az alkatrészeket két párhuzamos vezetéken mozgatják. Ehhez a vezetősíneket egy konzolra szerelik, és a vezetőkocsikat egy lemez köti össze. A mozgó tömeget stabilan és játék nélkül szerelik mindkét vezetősínre, így a rendszer statikailag túlhatározott. Ha feszültségek lépnek fel, az erőket a vezetőnek fel kell vennie, ami növeli az elmozdulási ellenállást és csökkenti az alkatrészek élettartamát. A rendszer statikus túlmeghatározásának megakadályozása érdekében gyakran szükséges a helymeghatározó és a nem helymeghatározó csapágyazás integrálása. A norelem innovatív, tűréskompenzációval ellátott laposfejű csavarjai azonban alternatív megoldást kínálnak.

Kevesebb gyártási és szerelési erőfeszítés

A tűréskompenzációval ellátott laposfejű csavar két alkatrész összekötésére szolgáló csavar, amely lehetővé teszi az alkatrészek egymáshoz viszonyított kívánt mozgását (úszós csapágyazás). A laposfejű csavar három komponensből áll: Csavar, siklócsapágy és O-gyűrű. Amikor a csavart a furatba csavarják, a síkcsapágy előre meghatározott mértékben összenyomja az O-gyűrűt. A siklócsapágy ezután ráül a csavar fejére. A löket a beépítési méretnek megfelelően korlátozott. Ez biztosítja a gyakorlatilag holtjátékmentes beépítésű, úszós csapágyazást. Az úszó csapágyazás meghatározott méretre van korlátozva. A gyártás során az alkatrész-tűrések pontos betartása és az időigényes igazítási munkák megszűnnek.

A markgröningeni székhelyű vállalat a tűréskiegyenlítéssel ellátott lapos csavarokat különböző kivitelekben kínálja. Külső vagy belső menettel kaphatók, a horganyzott acélból készült csavarból, O-gyűrűből és siklócsapágyból álló szerkezet mindig ugyanaz marad.

További hírek

Egy teherautó tele innovációval
A megoldás a hibamentes megmunkálási folyamatokhoz
Újdonság a norelemtől: Lineáris görgős vezetők
Gyorskioldó bilincsek a norelem gyorscserélő rendszerének összekötő elemeiként
Tapasztalja meg élőben az új és bevált norelem termékeket

Az MHP RIESEN Ludwigsburg örömmel üdvözli a norelem regionális globális szereplőt, mint új TOP-pa...