Katalógus

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

13.04.2022 01:04

Digitális merülőérzékelő az olaj nedvességtartalmának meghatározásához

Az E+E Elektronik MOP301 merülőérzékelője pontosan méri a nedvességet a transzformátor-, kenő- vagy hidraulikaolajban, valamint a dízelüzemanyagban. A berendezés üzemek és gépek megelőző karbantartására szolgál. A rozsdamentes acélból készült érzékelő 120 °C-ig és 20 bar nyomásig használható olajokban. A vízaktivitás, a hőmérséklet és az abszolút víztartalom mérési adatai a Modbus RTU protokollal rendelkező RS485 interfészen keresztül állnak rendelkezésre.

Kiváló mérési teljesítmény, robusztus kialakítás

A MOP301-ben használt E+E páratartalom-érzékelő elemeket hosszú távú stabilitás és szennyeződésekkel szembeni ellenállás jellemzi. Ezek képezik a rendkívül pontos és megbízható páratartalom- és hőmérsékletmérés alapját.

Mechanikailag a merülőérzékelő robusztus, IP66 védettségű rozsdamentes acél házzal, olajálló kábellel és átformázott M12-es csatlakozóval nyűgöz le. -40 és 120 °C közötti hőmérséklet-tartományban és 20 bar nyomásig használható.

A különböző szonda- és kábelhosszúságok, valamint a vékony kialakítás lehetővé teszi az MOP301 különösen rugalmas beszerelését. A praktikus tolócsavaros csatlakozással a merülési mélység pontosan beállítható és szükség esetén változtatható. Az opcionális golyóscsap segítségével a szenzor a folyamat megszakítása nélkül, nyomás alatt szerelhető és távolítható el.

Mérési értékek és interfészek

Az MOP301 az olaj nedvességtartalmát abszolút vagy relatív értékként adja meg. A vízaktivitás (aw) az olaj relatív nedvességtartalmát jelzi, és az oldott víz tényleges és maximálisan lehetséges mennyiségének arányát írja le. Az aw érték információt nyújt arról, hogy az olaj adott hőmérsékleten milyen közel van a telítési ponthoz.

A víztartalom (x) abszolút értékben fejezi ki a nedvességtartalmat. Ezt ppm-ben vagy mg vízben / kg olajban fejezik ki. A MOP301 a víztartalmat a mért vízaktivitás és a hőmérséklet alapján számítja ki. A számításhoz szükséges olajspecifikus paraméterek gyárilag előre konfigurálhatók, Modbus RTU-n keresztül írhatók vagy a PCS10 termékkonfigurációs szoftver segítségével utólag tárolhatók.

A mért értékeket RS485 interfészen keresztül, Modbus RTU protokollal adják meg.

Bővíthető érzékelőegységgé

Az MOP301 kompatibilis az E+E Elektronik Sigma 05 érzékelő hubjával. Az érzékelő a plug-and-play elv alapján csatlakoztatható a gazdakészülékhez, és így analóg kimenetekkel és opcionális kijelzővel rendelkező érzékelőegységgé bővíthető.

További hírek

A CDS201, HTS201 és TES201 hármasával az osztrák E+E Elektronik &eacu...

Az E+E Elektronik az új HTS801-gyel az eddigi legerősebb ipari alkalmazásokhoz szánt páratartalom...

Digitális érzékelőmodul a költséghatékony páratartalom- és hőmérsékletméréshez

Az oszt...

26.04.2023-tól - 28.04.2023-ig

Chennal Trade Center

3. csarnok, F31 - F32 stand

Az osztrák érzékelőgyártó E+E Elektronik két új termékváltozattal bővíti digitális érzékelőelem-p...

Az E+E Elektronik új páratartalom-kalkulátora kiszámítja az összes releváns páratartalommal kapcsolatos paramétert, valamint a nyomási harmatpontot.