Katalógus

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

02.08.2022 11:08

Nagy teljesítményű lézeres érzékelő integrált EtherNet/IP interfésszel

a MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG optoNCDT 1900 sorozatú lézeres érzékelői különösen kompaktak és nagy teljesítményűek. Azonnali hatállyal az elmozdulás- és távolságérzékelők még több lehetőséget kínálnak az ipari környezetbe történő integrálásra. Az integrált EtherCAT-interfésszel rendelkező érzékelők mellett mostantól integrált EtherNet/IP-interfésszel rendelkező új modellek is rendelkezésre állnak. Az érzékelők különösen a nagyon gyors folyamatokban, például az akkumulátor- és elektronikai gyártásban, a csomagológépekben és a robotikai alkalmazásokban mutatják meg erősségeiket.

Az optoNCDT 1900 lézeres érzékelők rendkívül pontosan és nagy sebességgel mérik az elmozdulást és a távolságot. Az új integrált EtherNet/IP interfész egy újabb megbízható ipari csatlakozási lehetőséggel bővíti a portfóliót. Már kaphatók integrált EtherCAT interfésszel rendelkező modellek. Számos alkalmazásban több eszköz és gép szoros hálózatba kapcsolására van szükség. Ez gyakran a modern terepi buszrendszereken keresztül valósul meg. A Micro-Epsilon érzékelők Industrial Ethernet vezérlőkbe történő integrálását az integrált interfész megkönnyíti.

A nagy teljesítmény és pontosság, valamint a kis méret jellemzi ezeket a lézeres érzékelőket. Rendkívül gyorsan oldják meg az elmozdulás- és távolságméréseket, és kifejezetten nagy sebességű folyamatokhoz tervezték őket. Ezeket többek között fröccsöntésben, csomagoló- és CNC-gépekben, az akkumulátoriparban, okostelefonok gyártásában, robotalkalmazásokban és a fafeldolgozásban használják.

Az ipari Ethernet-en keresztüli közvetlen adatkimenetnek köszönhetően elkerülhetőek a további A/D konverzió okozta időkésések. A túlmintavételezési funkció szintén hozzájárul a mért értékek gyors rögzítéséhez. Ez lehetővé teszi a mért értékek négyszer gyorsabb rögzítését vagy továbbítását, mint amit a PLC lekérdezési ciklusa lehetővé tenne.

További hírek

A Micro-Epsilon modern endoszkópjai lehetővé teszik a legkisebb beépítési helyek pontos vizsgálat...

A Micro-Epsilon új, kapacitív érzékelőkkel ellátott rögzítő konzolja rendkívül pontos mérési eredményeket biztosít a kétoldalas vastagságmérésekhez

Durva, matt vagy fényes fémből készült munkadarabok megmunkálásakor a minőség és a funkcionalitás...

Az örvényáramú rendszereket nagy teljesítmény jellemzi, maximálisan egyszerű használat mellett, kiváló ár-érték arány mellett. Ezek az induktív elmozdulásmérő rendszerek a legnagyobb alkalmazási sokféleséget kínálják, mivel a vállalat világszerte legnagyobb szenzorportfólióját használhatják.

A scanCONTROL 30xx sorozatú lézeres profilszkennerekhez elérhető az új V53-as firmware. Az új ver...

A Micro-Epsilon fehérfény-interferométereket kiemelkedő pontosság és abszolút mért értékek jellemzik. Az ipari minőségű készülékek alkalmasak gépi integrációhoz való inline használatra, valamint laboratóriumi alkalmazásokhoz. A fehérfény-interferométerek távolságot és vastagságot mérnek, és nanométeres pontosságot érnek el pikométeres felbontással.