Katalógus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

15.12.2022 00:12

HEINRICH KIPP WERK - Fenntarthatóan cselekedni

A KIPP Csoport egy WIN Charter vállalat

A HEINRICH KIPP WERK és a KIPP CCS aláírta a WIN Chartát. A baden-württembergi kezdeményezés részeként a kis- és középvállalkozások (kkv-k) vállalják, hogy 12 meghatározott vezérelvnek megfelelően különösen fenntartható módon járnak el. A két vállalat egy aktuális fenntarthatósági jelentésben teszi közzé elkötelezettségét.

"A WIN Charta aláírása egyértelmű elkötelezettséget jelent gazdasági, ökológiai és társadalmi felelősségvállalásunk mellett" - magyarázza Nicolas Kipp, a KIPP Csoport ügyvezető igazgatója. "A fenntarthatóság és a környezetvédelem már évek óta a napirendünk élén áll." Jelenleg a KIPP Csoport két fókuszterületet határozott meg az elkötelezettségre vonatkozóan: egyrészt a munkavállalók jólétét, másrészt az energia és a károsanyag-kibocsátás témakörét.

A KIPP-csoport számos olyan intézkedést kínál, amelyek aktívan elősegítik a munkavállalók jólétét. Ezek közé tartozik például a vállalati javaslattevő rendszer, a rugalmas munkaidő, beleértve az otthoni munkavégzés lehetőségét, valamint a vállalati egészségmenedzsment keretében számos ajánlat. "A jövőben szeretnénk tovább bővíteni a munka és a magánélet egyensúlyának témáját" - hangsúlyozza Nicolas Kipp. "Ezzel összefüggésben nemrégiben megkaptuk a "berufundfamilie" minősítést is. Az audit célja a család- és életszakasz-tudatos személyzeti politika testreszabott és szükségletalapú továbbfejlesztése."

A HEINRICH KIPP WERK a klímavédelem érdekében 2023-ban környezetvédelmi irányítási rendszert kíván bevezetni és az ISO 14001 szabvány szerint tanúsíttatni. Számos intézkedést már megtettek: A HEINRICH KIPP WERK és a KIPP CCS is átállt a zöldáramra és a LED-es világításra. A gépek hűtése

a HEINRICH KIPP WERK-ben szabadhűtéssel történik alacsony külső hőmérsékleten. A kompresszorok hulladékhőjét melegvíz előállítására és helyiségek fűtésére használják. "További erőfeszítéseket teszünk az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése és az energiahatékonyság növelése érdekében" - mondta Alexander Kruppa, a KIPP CCS ügyvezető igazgatója. "Ez magában foglalja az energiakontroll bevezetését, hogy átláthatóvá tegyük energiaáramlásunkat."

A KIPP fenntarthatósági jelentése letölthető itt.

További hírek

Általános értékelés: Nagyon jó!
A biztonság találkozik a formatervezéssel
Hogy csak az legyen bent, aminek bent kell lennie
Nagy súlyok könnyű és biztonságos vezetése
Alapok és betekintés #kippresso formátumban
Amikor a higiénia kerül a középpontba