A Gene Haas Alapítvány 425 000 dollárt adományoz európai gépkezelői és gépipari ösztöndíjakra 61 iskolának

Haas Automation Europe

A Haas Automation Europe „A Gene Haas Alapítvány 425 000 dollárt adományoz európai gépkezelői és gépipari ösztöndíjakra 61 iskolának” terméke

A Haas Automation Europe örömmel jelenti be, hogy a Gene Haas Alapítvány (GHF) összesen 425 000 dollárt (377 000 e

A Haas Automation Europe örömmel jelenti be, hogy a Gene Haas Alapítvány (GHF) összesen 425 000 dollárt (377 000 eurót) adományoz 15 európai ország 61 iskolája számára. Az összeget Gene Haas, a Haas Automation alapítója és vezérigazgatója ajánlotta fel gépkezelői és gépipari ösztöndíjak támogatására.

A GHF a diákok és szüleik számára nyújt támogatást a tandíjak, a tankönyvek, a munkaruházat és kisebb szerszámok kifizetéséhez, valamint gépipari tanulmányutak finanszírozásához.

Idén a Haas Automation vállalathoz 69 pályázat érkezett. Ebből 23-an pályáztak Belgiumból, de Lengyelországban (12 pályamű), Horvátországban és Spanyolországban (7-7 pályamű) is nagy érdeklődést keltett a program. Összesen 1 296 328 dollárnyi támogatásra érkezett igény.

2015-ben 61 sikeres pályázó osztozik a teljes 425 000 dolláron. A pályázatot elnyert iskolák Belgiumban, Horvátországban, Finnországban, Franciaországban, Görögországban, Magyarországon, Lettországban, Litvániában, Norvégiában, Lengyelországban, Portugáliában, Spanyolországban és Ukrajnában találhatók. Idén a legnagyobb megítélt összeg 17 500 dollár, amelyet három iskola nyert el: Az IES Luis Vives (Spanyolország), az Oului Alkalmazott Tudományok Egyeteme (Finnország) és a Technische Scholen Mechelen (Belgium).

A GHF által felajánlott ösztöndíjak célja évek óta az, hogy Európa-szerte javítsa a gépipari képzések minőségét és a tanulók megtartását. A tervek szerint a GHF jövőre kiterjeszti európai jelenlétét, hogy segítsen újra felvirágoztatni a műszaki oktatást.

Az ösztöndíjakat a Haas Automation és a National Institute for Metalworking Skills (NIMS) közreműködésével ítélik oda. Európában a projektet Simon Vanmaekelbergh, a Haas Automation Europe HTEC központokért és oktatási együttműködésért felelős koordinátora vezeti. Az ösztöndíjak bizonyítják Gene Haas elkötelezettségét a műszaki oktatás támogatása iránt. A Gene Haas Alapítvány három kontinensen biztosít ösztöndíjakat. A Haas műszaki oktatási központok (HTEC) hálózata több ezer gépkezelői képzési programot támogat Észak-Amerikában, Európában és Afrikában, és hamarosan Ázsiában is jelen lesz.

További hírek

A Haas Automation Europe bemutatja a HaasConnect mobil felügyeleti rendszert, amely a vállalat Next...
A Haas Automation Europe (HAE) örömmel jelenti be, hogy a Gene Haas Alapítvány (GHF) újabb 500 000 d...
A Haas Automation, Inc. nagy népszerűségnek örvendő DT-1 fúró- és menetfúrógépe már 20 000 f/perc fordulatszámú be
A Haas Automation Europe és a Realmeca francia HFO Haas gyári képviselet (HFO) megnyitotta a legújabb Haas műszaki
A Haas Automation kis helyigényű DT-1 fúró- és menetfúrógépe, valamint DM-1 fúró- és marógépe híres a sebességéről
Cím
Mercuriusstraat 28
1930
Zaventem
Belgium
Vállalat típusa
Gyártó
Exportrégiók
Európa
Tanúsítványok
DIN EN ISO 9001:2008
Alapítás
1983