Katalógus

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

  • ISO9001

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

  • ISO9001

19.04.2023 12:00

DTF nyomtatási folyamat | A DTF transzfer készítése

Válasz a hirdetésre

A DTF nyomtatási folyamata nagyon egyszerű. Egyfajta fóliára nyomtatsz - például átlátszó fóliára, ha elég idős vagy - egy színes tintasugaras nyomtatóval. Ha egy egyszerű otthoni tintasugaras nyomtatót használsz, vedd ki a papírt a tálcából, és cseréld ki a "PET" fóliára.

DTF nyomtatási folyamat | A DTF transzfer készítése

1. lépés: Nyomtatás a filmre
Helyezze a PET-fóliát a nyomtató tálcájába.
Nyomja meg a Print (Nyomtatás) gombot.
A tintasugaras nyomtató "közvetlenül a filmre" nyomtat, és a képet a PET-fóliára viszi át.
Vigyázzon, hogy ne maszatolja el a nyomatot, amikor kiveszi a tálcából!


2. lépés: A por felhordása
Ez a lépés a forró olvadékpor felhordása a fóliára, amelyen a nyomtatott kép van. A port akkor kell felhordania, amikor a nyomtatás még nedves! Ügyeljen arra, hogy a port egyenletesen hordja fel. Normális esetben egy tálcát tart a nyomtató mellett, a tápanyagot a nyomtatott anyagra szórja, majd tengerrel előre-hátra mozgatja, amíg a nedves tintát be nem fedi. Ezután GONDOSAN rázza le a felesleget. Alternatív megoldásként használhatja a forgalmasabb egyedi pólóüzletekben kapható automata rázógépeket.





3. lépés: Olvassza meg a port
Ahogy a leírás is jelzi, a következő lépés a por tényleges megolvasztása a helyére.Ennek legáltalánosabb módja, hogy a közvetlenül a fóliára történő DTF-transzfert kb. 2 percre sütőbe tesszük. Alternatívaként, ha már foglalkozik egyedi pólókkal, és DTG-, vinil- vagy fehér tonernyomtatós transzfereket készít, használhatja a hőprést is. Csak győződjön meg róla, hogy lebeg és nem gyakorol nyomást. Vagy hogy a prés teteje egyáltalán ne érintkezzen a transzferrel. Itt szándékosan nincsenek idők és hőmérsékletek a DTF transzferek szárítására. Mindig a legjobb, ha a gyártóval egyeztet!




4. lépés: A póló előpréselése
Természetesen nem feltétlenül kell pólónak lennie. De bármi is legyen az, amire a DTF-transzfert fel fogod vinni, teljesen simának kell lennie. Minden gyűrődés látszani fog a nyomtatáson! És ami talán még fontosabb, hogy teljesen megszárítja az anyagot. Meglepődnél, mennyi nedvességet képes az anyag magába szívni a levegőben lévő nedvességből, és ez befolyásolja a nyomtatás minőségét. DTF nyomtatási folyamat | Egyedi póló készítése

5. lépés: A DTF transzfer felvitele
Miután elkészítetted a direkt fóliára történő transzfert, NEM kell azonnal felhasználnod. A legtöbb más típusú transzferhez hasonlóan ezek is jól tárolhatók. Ezért sok kisvállalkozás csak a transzferek értékesítésére összpontosít! Ha azon gondolkodik, hogy melyik DTF nyomtatót vásárolja meg, nézze meg a linket.
A PET-fóliát a képpel és az olvasztott porral a hőprésben az előpréselt anyagra helyezik. Ezután a transzferanyagot ugyanúgy hővel nyomja rá a pólóra, mint bármely más pólóra, természetesen az aktuális gyártó utasításait követve.
Ellentétben azzal, hogy a szitanyomású pólót alagútszárítóba dobja, ez a folyamat általában kevesebb, mint :30 percet vesz igénybe.

6. lépés: A DTF transzfer lehúzása
A DTF COLD PEEL-t használ. az idő 100%-ában.
Tehát a pólóra történő hőpréselés után tegye félre, amíg a szövet és a transzfer teljesen ki nem hűl.
Ha több pólót készít, akkor egyszerűen csak egymás után nyomja le az összeset, és kezdje el a hámozást, amikor mind kihűlt.
A forró olvadék, ahogy lehűl, kötőanyagként működik, amely megköti a tintában lévő színes pigmentet a szövet szálaihoz.
Amint a fólia lehűlt, húzzuk le a transzfereket, és hagyjuk hátra a kívánt mintát!

7. lépés: Közvetlenül a filmre történő befejező préselés
Ez egy opcionális lépés, de mindenképpen el kell végeznie minden ruházati alkalmazásnál.
A fehér tonernyomtatós transzferekhez hasonlóan a DTF esetében is szükség van a végső préselésre, hogy a nyomtató hosszú élettartama valóban bebetonozódjon. Ez ugrásszerűen javítja a mosás "tartósságát".
Általában csak 10-15 másodperccel többet kell befektetnie ebbe az utolsó lépésbe.
A DTF (direct to film) nem rendelkezik ugyanazokkal a korlátokkal, mint a szublimáció - amely nem alkalmazható pamutra - vagy a DTG - amely nem nyomtatható sötét poliészterre.
Elképesztő transzfereket eredményez. Szinte bármilyen szövetre fel lehet alkalmazni!


Válasz a hirdetésre

Kategória
Ajánlatok

Állam
Kína

Régió
GuangDong

Helyszín
ShenZhen