26.06.2023 11:00
A resveratrol egyfajta nem-flavonoid polifenol vegyület, amely számos növény által termelt antitoxin, amikor stimulálják. Szőlőlevélben és szőlőhéjban szintetizálható, és a bor és a szőlőlé bioaktív összetevője.
A tiszta resveratrol színtelen, pattanó kristályok, íztelen, vízben nem oldódik, könnyen oldódik éterben, kloroformban, metanolban, etanolban, acetonban, etil-acetátban és más szerves oldószerekben, olvadáspontja 256-258 ℃, szublimációs hőmérséklete 261 ℃. Lúgos oldattal, például ammóniával való érintkezés esetén vörösre színeződik; és kromogén reakció lép fel, ha vas-klorid-kálium-ferricyaniddal érintkezik. Ez a tulajdonság segít a rezveratrol azonosításában.
A természetes rezveratrol cisz és transz szerkezetű. A természetben főként a transz-konformációban fordul elő. Mindkét szerkezet kombinálható glükózzal cisz- és transz-rezveratrolglikozidok képződéséhez. A cisz- és transz-rezveratrolglikozidok a bélglikozidázok hatására felszabadíthatják a rezveratrolt. UV sugárzás hatására a transz-rezveratrol cisz-izomerré alakulhat át.
.
Kategória
Ajánlatok
Állam
Kína
Régió
Shanxi