Katalógus

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

26.07.2023 09:45

Kína gyors fröccsöntő cég

Válasz a hirdetésre

A gyors fröccsöntés, más néven gyors szerszámozás vagy gyors prototípusgyártás egy olyan gyártási eljárás, amelyet kis sorozatú műanyag alkatrészek gyors előállítására használnak. Ez a hagyományos fröccsöntés egyik változata, amely széles körben alkalmazott gyártási technika nagy mennyiségű műanyag alkatrészek gyártására.



A gyorsfröccsöntés fő előnye, hogy képes felgyorsítani a kis volumenű alkatrészek gyártási ciklusát. A hagyományos fröccsöntésnél használt tartósabb és drágább acélszerszámok helyett alumínium vagy lágyacél szerszámokat használnak. Ezek a szerszámok sokkal gyorsabban és alacsonyabb költséggel gyárthatók, így a gyorsfröccsöntés életképes lehetőség a prototípusok és kis sorozatgyártások számára.



A folyamat jellemzően a következő lépéseket foglalja magában:

Tervezés és prototípusgyártás: Az alkatrész tervezése számítógépes tervezőprogram (CAD) segítségével történik. Az alkatrész prototípusa elkészíthető olyan technikákkal, mint a 3D nyomtatás, a tervezés ellenőrzésére, mielőtt a gyártás megkezdődne.



Szerszámgyártás: A szerszámot alumínium vagy lágy acél felhasználásával gyártják, amely megmunkálható vagy 3D nyomtatással készülhet. Ez a lépés általában gyorsabb és költséghatékonyabb, mint a hagyományos fröccsöntés során használt acélformák előállítása.



Fröccsöntés: A szerszámot egy fröccsöntőgépbe szerelik, és az olvadt műanyagot nagy nyomás alatt befecskendezik a szerszám üregébe. Az anyag gyorsan megszilárdul és felveszi a forma alakját.



Az alkatrész eltávolítása és befejezése: Miután a műanyag megszilárdult, a formát kinyitják, és az alkatrészt eltávolítják. A felesleges anyagot vagy a tökéletlenségeket levágják vagy elsimítják a kívánt végső megjelenés elérése érdekében.



A gyors fröccsöntési szolgáltatások számos előnyt kínálnak a hagyományos fröccsöntési módszerekhez képest.


Válasz a hirdetésre

Kategória
Ajánlatok

Régió
china