Katalógus
Katalógus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

23.11.2021 16:11

Az Eppendorf 20 000 eurót adományoz az EMBL-nek a tudományos életben dolgozó nők támogatására

  • A "Nők támogatása a tudományban" támogatása
  • A karácsonyi adomány 20 női posztdoktorandusz számára teszi lehetővé a vezető beosztású tudósnők számára szervezett programhoz való csatlakozást
  • Az adomány az EMBL és az Eppendorf között régóta fennálló vállalati partnerséget hangsúlyozza
Hamburg, 2021. november 22. - A mai napon az Eppendorf SE 20 000 eurót adományozott az Európai Molekuláris Biológiai Laboratóriumnak (EMBL) egy online átadási ünnepség keretében. Az összeget azEMBL "Nők támogatása a tudományban" című projektjére fordítják, amely lehetővé teszi a tudósnők számára, hogy vezetői karriert kezdjenek a tudományos területeken.

Edith Heard, az EMBL főigazgatója a vállalatnak az adományért köszönetet mondó beszédében az ajándékot fontos jelzésnek nevezte a női kutatók képesítésének elősegítése szempontjából. Heard elmondta, hogy a tudományos közösség vezetői szintjét egyértelmű nemek közötti egyenlőtlenség jellemzi: "Ennek az egyenlőtlenségnek az ellensúlyozására az EMBL 2020-ban lépéseket tett, és elindította a "Leadership and Excellence for Aspiring Women Postdocs" (LEAP) elnevezésű programot, amely egyéves mentorálási és coaching programot foglal magában. Az Eppendorf nagylelkű adománya lehetővé teszi további 20 női posztdoktor számára, hogy megszerezzék a vezetői karrierhez szükséges képesítést. Reméljük, hogy később csoportvezetők, vezető kutatók és adjunktusok lesznek a tudományos területeken."

Anők nagyobb láthatósága a tudományban

A befogadás és a sokszínűség fontos kérdés az Eppendorf Csoportnál, mondta Eva van Pelt, az Eppendorf SE társ-vezérigazgatója: "A szolidaritás, a tolerancia és a sokszínűség az Eppendorf által ápolt kozmopolita kultúra meghatározó jellemzői és a vállalat sikerének alapjai. A tudományos közösségben a vezetői pozíciókat betöltő férfiak és nők száma közötti egyenlőtlenség komoly probléma. A nők láthatóságának növelése a tudományban az Eppendorfnál deklarált cél és fontos szempont."

EMBL és Eppendorf: hosszú távú partnerség

Az EMBL és az Eppendorf csoport közös története sokéves együttműködésen alapul a vállalati partnerségi programok területén. Emellett a fiatal európai kutatók számára odaítélt, áhított Eppendorf-díj átadási ünnepségét 10 éve a heidelbergi EMBL-ben tartják. A díjjal a fiatal tudósok élettudományi kutatásokban nyújtott világszínvonalú teljesítményét ismerik el.További hírek

A 2021-es év fontos mérföldkő a laboratóriumban dolgozók számára. 60 évvel ezelőtt az Eppendorf p...

Az Eppendorf vezető élettudományi vállalat új centrifugát dob piacra, amelyet a laboratóriumi hat...