Katalógus

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

25.03.2022 00:03

Novotechnik Messwertaufnehmer: Műanyag vezetőképes potenciométerek még mindig a pályán

Még akkor is, ha a lineáris és forgásmérő technológiák területén az érintésmentes eljárások iránti igény egyre nő, a potenciométer alapú érzékelők hasznos tulajdonságaik és kedvező költség-haszon arányuk miatt még mindig páratlanok, és valószínűleg azok is maradnak:

Az elmúlt években a Novotechnik csak az autóipar számára több mint 100 millió vezetőképes műanyag potenciométert gyártott. És a jövőben ezek a hatékony érzékelők valószínűleg nem csak pótolhatatlanok maradnak, hanem egyre több alkalmazást találnak majd ugyanebben az iparágban és hasonló területeken. Hiszen a hasonló mérési sebességek, linearitási értékek, felbontások, hiszterézisértékek és hőmérsékleti tartományok elérése egyébként jelentősen magasabb költségekkel és erőfeszítésekkel járna. Ráadásul a potenciométerek kimeneti jelei valós időben, kontúrhibák nélkül állnak rendelkezésre, és könnyen feldolgozhatók. Ugyanakkor ezek a robusztus érzékelők ütés- és rezgésállóak, rendkívül kis energiaigényűek, és immunitást mutatnak az EMI-vel és a mágneses mezőkkel szemben. A kiváló minőségű kivitelek esetében a több mint 100 millió mozdulatot meghaladó élettartam igen gyakori.

A lineáris pozicionáló oszcilláló elülső súrlódó csapágyazással és a botcsúszásmentes működés érdekében egy leválasztott ablaktörlővel rendelkezik. A magas várható élettartam és az univerzálisan felszerelhető "pattintható" feszítőbilincsekkel történő egyszerű szerelés miatt a lineáris pozicionáló tökéletesen alkalmas a szabályozási és méréstechnológiában a pályák közvetlen és pontos mérésére. Az LWH sorozat 75 és 900 mm közötti mérethosszal kapható. A 0,01 mm-es felbontással ezek a mérőrendszerek is rendkívül pontosak. Az ipari érzékelők területén az LWH sorozat - amelyből a Novotechnik az elmúlt 10 évben több mint 1 millió darabot értékesített mindenféle mérőhosszúsággal - bizonyított. Ezeket a lineáris érzékelőket például világszerte nagy számban használják a nyomógépekben, a gépgyártásban és az automatizálási technológiában.

További hírek

24.04.2024 - 26.04.2024 között

shenyang, Kína

Szeretettel várjuk Önt!

Úton a robbanóanyag-mentesítési szolgálattal

25.10.2022 00:00

a Novotechnik 75 éve

Érzékelők lineáris és forgó méréshez

Ahol pozíciókat és szögeket kell a...

A Novotechnik megkapta a BRP-Rotax beszállítói díját
Forgóérzékelők mobil gépekhez