Katalógus

E+E Elektronik GmbH

E+E Elektronik GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

04.08.2022 10:08

Fizikai páratartalom mennyiségek és nyomás harmatpont számológép

Az E+E Elektronik új páratartalom-kalkulátora kiszámítja az összes releváns páratartalommal kapcsolatos paramétert, valamint a nyomási harmatpontot.

Az E+E Elektronik páratartalom-kalkulátorával egyszerűen és valós időben elvégezhetők az összetett páratartalom-számítások. Ez az ingyenes számítási eszköz online működik bármelyik legújabb böngészőben, és alkalmazásként is telepíthető okostelefonra vagy számítógépre. A praktikus számítóprogrammal akár 15 páratartalommal kapcsolatos paraméter is kiszámítható. Ezenkívül az E+E Humidity Calculator külön számítási móddal rendelkezik a nyomási harmatpont meghatározásához.

Páratartalom-számítás a mérési bizonytalansággal együtt

Az E+E Humidity Calculator három ismert fizikai mennyiség (nyomás, hőmérséklet és egy páratartalom-mérőszám) alapján akár 15 páratartalommal kapcsolatos paramétert is kiszámít, mint például a harmatpont, fagypont, abszolút páratartalom, entalpia stb. Jelentős különbség más páratartalom-kalkulátorokhoz képest, hogy az E+E Humidity Calculator a mérési bizonytalanságot is figyelembe veszi, és így különösen praktikus eredményeket biztosít.

A fizikai nedvességmennyiségek kiszámítása és átalakítása mellett az E+E Humidity Calculator a nedvességértékek viselkedésének szimulálására is használható a nyomás- és hőmérsékleti viszonyok változása esetén. A valósághű számításokhoz levegő és 10 egyéb gáz (többek között argon, CO2, hélium és metán) választható hordozó közegként.

Az átváltási képletek, beleértve a bizonytalanság kiszámítását is, az általános páratartalom-elméleteken alapulnak, és az E+E Elektronik akkreditált kalibráló laboratóriuma validálta őket.

Gyakorlati harmatpont-számológép

Az E+E Humidity Calculator a páratartalom kiszámításán kívül külön számítási móddal rendelkezik a sűrített levegős rendszerek harmatpontjának kiszámításához. Ez megkönnyíti a harmatponti hőmérséklet változásának meghatározását a gáznyomás függvényében.

Felhasználóbarát és funkcionális

Az E+E Humidity Calculator használata egyszerű és intuitív, és hasznos funkciók gazdag tárházát kínálja. Például a fizikai mennyiségek mértékegységei egyetlen kattintással átkonvertálhatók az SI-egységrendszerből az amerikai mértékegységrendszerbe, vagy minden fizikai mennyiséghez egyedileg meghatározhatók. A felhasználók a kiszámított fizikai mennyiségek listáját saját igényeikhez igazíthatják az egyes sorok megjelenítésével vagy elrejtésével. A számítási eredmények PDF- vagy Excel-fájlként exportálhatók, és e-mailben is elküldhetők. A Reset gombra kattintva az összes számítás törlődik, és visszaáll a mérőmennyiségek eredeti listája.

Az E+E Humidity Calculator a humidity-calculator.epluse.com oldalon érhető el.

További hírek

A TEE501 érzékelőelem kiváló, akár ±0,2 °C-os mérési pontosságot kínál, és kis DFN tokozásának köszönhetően könnyen integrálható.
A HTP501 digitális páratartalom- és hőmérsékletmérő szonda a zord környezeti körülményekhez optimalizált, és 120 °C-ig (248 °F) alkalmas.
Az E+E Elektronik MOP301 merülőérzékelője pontosan méri a nedvességet a transzformátor-, kenő- vagy hidraulikaolajban, valamint a dízelüzemanyagban. A berendezés üzemek és gépek megelőző karbantartására szolgál. A rozsdamentes acélból készült érzékelő 120 °C-ig és 20 bar nyomásig használható olajokban. A vízaktivitás, a hőmérséklet és az abszolút víztartalom mérési adatai a Modbus RTU protokollal rendelkező RS485 interfészen keresztül állnak rendelkezésre.
Az E+E Elektronik érzékelőspecialista kalibráló laboratóriumát bízta meg az Osztrák Szövetségi Mérésügyi és Földmérési Hivatal (BEV) a CO2-gázkoncentráció nemzeti mérési szabványának (etalon) elkészítésével. Ezzel az engerwitzdorfi kalibrációs szakemberek az ország legmagasabb mérésügyi hatóságává váltak a páratartalom, a harmatpont és a légsebesség után egy további fizikai mennyiség tekintetében. A BEV által kijelölt intézetként az E+E Elektronik jogosult arra, hogy ezekre a fizikai mennyiségekre nemzeti mérésügyi intézeti szintű speciális kalibrálásokat végezzen.
Az E+E Elektronik EE212 páratartalom- és hőmérséklet-érzékelője alkalmas a klímatechnika, a mezőgazdaság és a gyógyszeripar kihívást jelentő mérési feladataira. A moduláris szondakialakításnak köszönhetően az érzékelőmodul szükség esetén közvetlenül a helyszínen könnyen cserélhető. Az E+E érzékelő bevonata, a szűrősapkák széles választéka és a robusztus IP65 / NEMA 4-es burkolat pontos és megbízható méréseket biztosít még kihívást jelentő munkakörülmények között is.