Katalógus

P.J. Prause Durotec GmbH

P.J. Prause Durotec GmbH

P.J. Prause Durotec GmbH

10.10.2022 00:10

Tartós hibrid" kutatási projekt az RWTH Aachen Egyetemen

Alapvetően nincs olyan gép, amely rugók nélkül működne. A laprugó az egyik legrégebbi rugótípus, amelyet például szállítóberendezések felfüggesztésére használnak. Az üvegszál-erősítésű műanyag kiváló anyag a laprugók gyártásához, mivel nagyon nagy energiaelnyelést tesz lehetővé, valamint nagy fáradási szilárdsággal és korrózióállósággal rendelkezik.

A Durable Hybrid kutatási projekt azt vizsgálja, hogyan lehet az üvegszálas műanyagból készült laprugók fáradási szilárdságát még tovább növelni. Az ilyen rugókra szakosodott Prause Durotec számára ez természetesen rendkívül érdekes téma. A hangsúly a hibrid erősítő textíliákon van, amelyek repedésgátló szálakat tartalmaznak. A repedésgátló szálak képesek megállítani a fáradásos töréseket, és így növelik a laprugók élettartamát.

Az RWTH Aachen Egyetem Textiltechnológiai Intézetének, Szerkezetmechanikai és Könnyűszerkezeti Intézetének kutatói fejlesztik ki a szükséges hibrid erősítő termékeket, hogy a laminátumok mechanikai tulajdonságait széleskörű dinamikai tesztekben dokumentálják. Ennek eredményeképpen egy olyan modell jön létre, amely lehetővé teszi a jövőben a nagy igénybevételnek kitett alkatrészek hibrid erősítő textíliákkal történő tervezését. A projektben a P. J. Prause Durotec GmbH mellett a C. Cramer Weberei GmbH & Co.KG és a Krempel GmbH is részt vesz.

https://azl-aachen-gmbh.de/newslight-18-sla/


További hírek

bárhol is történik a termékek rezgéscsillapítással történő szállítása, az S-Ply® laprugók has...