Katalógus

TELE Haase Steuergeräte GmbH

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

20.10.2022 00:10

eCap - a teljesítményérzékelő segít energiát megtakarítani

A TELE Haase eCap egy kommunikációra képes teljesítményérzékelő, amely a digitális adatfeldolgozáshoz szükséges analóg értékek pontos mérésére szolgál. A mért adatokat Modbuson keresztül továbbítja egy PLC-nek vagy IoT-modulon keresztül a felhőbe, és rugalmas funkcionalitásával univerzálisan használható. A nagy erőfeszítés nélkül utólagosan beszerelhető teljesítményérzékelő összegyűjti a gépek és rendszerek optimalizálásához szükséges összes digitális adatot, és segít az ügyfeleknek energiát megtakarítani - ami a gépeknek és a költségvetésnek egyaránt jót tesz.

Azenergiafogyasztás mérése és optimalizálása
A TELE eCap segít az ügyfeleknek az energia ésszerű felhasználásában és a működési költségek csökkentésében. A gépből az eCap segítségével kiolvasott analóg elektromos értékek pontos mérése megbízható adatbázist biztosít a felhasználó számára, amely digitálisan feldolgozható, elemezhető és megjeleníthető. Az eCap univerzálisan alkalmazható, és számos különböző alkalmazási területre nyújt megfelelő információt. Gyors adatátvitelének köszönhetően az eCap lehetővé teszi az azonnali reagálást a változó körülményekre. Így a kapott digitális adatok nemcsak a berendezéseket védik a sérüléstől vagy meghibásodástól, hanem segítenek a hatékonyság és a teljesítmény optimalizálásában is.

Az eCap ideálisan alkalmas a következőkre:
  • Energiagazdálkodás
  • Az energiahatékonyság növelése
  • Terheléselosztás
  • Folyamat- és üzemfelügyelet
  • Előrejelző karbantartás
  • Az adatok mint döntő tényező

Az eCap nagyon nagy felbontással méri a feszültséget és az áramot, és számos más értéket, például teljesítményt, teljesítménytényezőt, energiát vagy frekvenciát is kiszámít. A kommunikáció Modbus RTU-n keresztül történik. Ha a gépek és rendszerek mérési adatait digitalizálják, a rendszer küszöbértékeit és funkcióit a felhőn vagy egy PLC-n keresztül, szoftveresen lehet beállítani. Ezenkívül az adatok rögzíthetők és felhasználhatók adatbányászathoz. Ez lehetővé teszi a:m felhasználó:inak, hogy elemzéseket végezzen, és előremutató döntéseket hozzon az:alkalmazás teljesítményének optimalizálása érdekében.

Az eCap az

alkalmazástól függően kombinálható PLC-kkel, IoT gateway-ekkel vagy hasonló rendszerekkel.

Az eCap magas műszaki teljesítménnyel nyűgöz le:
Kiváló mintavételi felbontás: 24 bit
Nagyon magas érzékenység: 1/100.000 FMR
Nagy mintavételi sebesség: 9800 minta/s
Nagyon nagy pontosság: akár 0,01 %
Digitális bemenet további felügyeleti funkciók helyi integrálásához.
Digitális kimenet a felügyelt eszköz, pl. egy meghajtó vagy egy védőrelé helyi aktiválásához.


Kényelmes telepítés és személyre szabás
Az eCap kompakt, 45 mm/1,8 hüvelyk beépítési szélességgel rendelkezik, és a készülék előlapján egy csavarhúzóval, áramtalanított állapotban könnyen paraméterezhető. Az ügyfélspecifikus funkciók könnyen megvalósíthatók, és pontos digitális képet adnak az analóg értékekről és trendekről. A firmware frissítése Modbus RTU-n keresztül történik.

PLC-vel vagy IoT-modullal
A TELE eCap egyik alkalmazási példája a PLC-vel való kombináció. Itt az analóg elektromos értékeket kiolvassák a gépből, digitális értékekké alakítják és kábelen keresztül (Modbus RTU) továbbítják egy Modbus-mesternek. Ez a változat lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy közvetlenül a helyszínen hozzáférjen a digitális adatokhoz, és azonnal reagáljon a gép tevékenységére.

Ha az eCap-et IoT-modullal kombinálják, a gépekről gyűjtött adatok internetkapcsolaton keresztül a felhőbe továbbíthatók. Így a különböző eszközökkel (PC, táblagép, mobiltelefon stb.) rendelkező felhasználók a világ bármely pontjáról hozzáférhetnek a digitális mérési adatokhoz. A gyakorlatban az eCap új és meglévő rendszerekbe egyaránt integrálható (utólagos felszerelés).