Katalógus

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

14.11.2023 00:11

Haptikus érintéses HMI kijelző nélkül is működik

  • Intuitív HMI-k a nemzetközi piacra
  • Haptikus érintéses HMI kijelző nélkül is működik
Az Irlbacher, a síküveg megmunkálásának és funkcionalizálásának globális specialistája, az Irlbacher üvegalapú, haptikus, beágyazott érintéses HMI-k olyan intuitív felhasználói felületeket tesznek lehetővé, amelyek kijelző és így beszéd nélkül is képesek boldogulni. Az üvegbe integrált PCAP-alapú kezelőelemek, amelyek akár kesztyűben is érezhetők, a kezelőszerveket és gombokat helyettesítik, így elkerülhetők az előlapon lévő nyílások. A személyre szabott megoldások minden gyártási lépése Németországban történik.

A haptikus kezelőelemek lehetnek süllyesztett vagy emelt kivitelűek. Az ujjbegyek formájú elemek a gombokat helyettesítik, és intuitív kezelést tesznek lehetővé, mivel azonnal felismerhető, hogy az előlapon hol kell elvégezni egy műveletet. A csúszkák vagy kódolók formájában megjelenő beviteli eszközök szintén modellezhetők ezzel a technológiával. Megfelelően elhelyezett LED-ek vagy kis alfanumerikus kijelzők mutatják az aktuális beállítási értékeket. A háttérvilágítás és az egyes jelenetek megfelelő kialakításával a kezelési műveletek intuitív módon érthetőek és világosak, még kijelző nélkül is.

A PCAP-érzékelő jeleinek elemzéséhez használt mikrokontrollerek elegendő számítási teljesítményt nyújtanak az ügyfél egyes vagy összes alkalmazásának beágyazásához. Ebben az esetben speciális eszközök biztosítják, hogy az ügyfél IP-je védett maradjon. Ez lehetővé teszi a fejlesztési feladatok párhuzamosítását, ami lerövidíti a piacra kerülés idejét és csökkenti a gyártási költségeket.

Az Irlbacher beágyazott HMI-i a PCAP technológián alapulnak. Ennek megfelelően teljesen zártak, illesztések nélküliek, nem igényelnek semmilyen nyílást, és ezért akár IP69K védettségi fokozatot is kínálnak. A tisztítás - vagy például a MedTech szektorban a higiénikus újrafeldolgozás - bármikor gond nélkül elvégezhető. A HMI a tervezési követelményektől függően süllyesztve vagy ragasztva van beépítve - vagy a készülék tényleges előlapját alkotja.

Az érzékelők és a háttérvilágítás okos kombinációja azt jelenti, hogy még az összetett készülék viselkedése is leképezhető a legegyszerűbb kezelési eljárásokkal. Például az üvegfront első érintése aktiválja a készüléket; a háttérvilágítás egyenletesen felkapcsolódik. Így például nincs szükség a bekapcsoló gombra. Az integrált vezérlőrendszer olyan erős, hogy a festői háttérvilágítás is megvalósítható. A HMI megvilágítása így a mindenkori készülékállapothoz és a várható működési folyamathoz igazodik.

Az időtlenül elegáns HMI-k alapszíne általában a gazdag fekete. Az elülső üvegre UV-álló, környezetbarát kerámia nyomtatással vállalati logók, készüléknevek, szimbólumok stb. is felhelyezhetők. Egy utolsó feldolgozási lépésben minden színréteg zománcozódik az üveggel elválaszthatatlanul, amely egyidejűleg edzett biztonsági üveggé finomodik.

A közel 90 éve fennálló Irlbacher csoportot világszerte a legszélesebb gyártási lehetőségekkel rendelkező üvegfeldolgozónak tartják. A vállalat már több mint 15 éve nyomtat elektronikus áramköröket üvegre, és támogatja ügyfeleit az igényes összeszerelési megoldások kifejlesztésében a személyre szabott, beágyazott érintős HMI-khez, kijelzővel és anélkül.

További hírek

Az érintőképernyőbe vágott vezetőknek köszönhetően ujjai mindig tudják, hol vannak. A 10 ujjas re...

Miért van szükség nyomtatott áramköri lapokra, ha az elektronika üvegre is nyomtatható? Az Irlbacher Group több mint 80 éve foglalkozik speciális üvegek feldolgozásával különböző iparágak számára. A schönsee-i vállalat szabadalmaztatott Impatouch technológiájával számos alkalmazásban bizonyítja, hogy az üveg hátoldala áramköri hordozóként használható, és hogy az elektronika közvetlenül az üvegre szerelhető