Katalógus

HME - Technologies GmbH

Vissza a listához

HME - Technologies GmbH gyártó Alumínium nikkel kobalt mágnesek terméke

Kérdés a termékről  

Nagyon érzékeny az ellenmezőre, de rendkívül ellenálló a korrózióval szemben, magas hőmérsékletű alkalmazásra, alacsony hőmérsékleti együtthatóval.

Általános információk:
Az Alnico mágneseket öntési eljárással vagy préseléssel és szinterezéssel állítják elő. A mágnesek érzékenyek az ellenmezőre és rendkívül ellenállóak a korrózióval szemben. Mágnesességüket 550°C-ig képesek megtartani, és nagyon alacsony hőmérsékleti együtthatóval rendelkeznek.

Az anyag vasból, kobaltból, nikkelből, alumíniumból, rézből és nióbiumból áll. A szinterezett alnico mágnesek bonyolultabb formákba hozhatók, mint az öntött alnico, amelyet főként csiszolással kell megmunkálni.

Hőmérséklet hatása:
Az alnico mágnesek általában nagyon stabilak a hőmérséklet tekintetében. A mágnesezettség változásai reverzibilisek, és a mágnesezettség elvesztése újramágnesezéssel visszaállítható 538°C-ig.

Alkalmazások:
Az alnico mágneseket elsősorban hangszórókban, mikrofonokban, motorokban, mérőműszerekben, lendkerékgenerátorokban, érzékelőkben, tartókban, léptetőmotorokban, kapcsolórendszerekben, mozgásvezérlő érzékelőkben stb. használják.

Kérdés a termékről