Katalógus

HME - Technologies GmbH

Vissza a listához

HME - Technologies GmbH gyártó Ferritmágnesek terméke

Kérdés a termékről  

Az anyag vas-oxidból, stronciumból vagy báriumból és más anyagok hozzáadásával készül. A ferritmágnesek nagyon népszerűek és széles körben használatosak, mivel kiválóan ellenállnak a demagnetizálásnak, a korróziónak és alacsony költségüknek.

Általános információk:
A ferritmágneseket préseléssel vagy szinterezéssel állítják elő. Ezek a mágnesek lehetnek anizotrópok és izotrópok is. Az anizotróp fajták a gyártási irányban orientáltak, és az orientáció irányában kell őket mágnesezni. Az izotróp fajták nem orientáltak, és bármilyen irányban mágnesezhetők.

Az alapformát az öntőforma adja, mint például szegmens, korong, gyűrű, rúd, rúd és blokk. Sajtolás után a mágnest szinterezik, majd vágják, köszörülik és/vagy fúrják, végül pedig kívánság szerint mágnesezik. Az anyag nagymértékben ellenáll a korróziónak. A ferritmágnesek kiváló ár/minőség aránnyal rendelkeznek.

Ez a mágnesosztály nagyon kemény, rideg és más mágneses anyagokhoz képest alacsonyabb energiajellemzőkkel rendelkezik.
Hőmérsékleti hatások:
A mágneses tulajdonságok közel állandóak maradnak a -40°C és +250°C közötti hőmérséklet-tartományban. Magas hőmérséklethez képest a mágneses erő csökken.
Alkalmazások:
A kemény ferrit (kerámia) mágnesek széles alkalmazási területtel rendelkeznek. A leggyakrabban használt alkalmazások a következők:
elektromos motor, hangszóró, érzékelő, tartó, elválasztás stb.

Kérdés a termékről