Katalógus

HME - Technologies GmbH

Vissza a listához

HME - Technologies GmbH gyártó Szamárium-kobalt mágnesek (SmCo) terméke

Kérdés a termékről  

Ezt a csoportot a szamárium-kobalt mágnesek (SmCo5 és Sm2Co17) alkotják. Fő elemeik, az úgynevezett ritkaföldfémek Sm és Nd, az elemek periódusos rendszerének lantanid fémsorozatához tartoznak.

Általános információk:
Az SmCo mágneseket szinterelési eljárással állítják elő. Anizotrópok, és csak az orientáció irányában mágnesezhetők. Általában körülbelül 30-45KOe mágnesezési mező szükséges az SmCo mágnesek telítéséhez.

Ezek a mágnesek nagyon magas mágneses tulajdonságokkal, kiváló hőstabilitással rendelkeznek, miközben ellenállnak a korróziónak. Ezek a tulajdonságok teszik az SmCo mágneseket ideálissá olyan alkalmazásokhoz, amelyekhez a legkülönbözőbb hőmérsékleteknek és durva környezetnek való ellenállásra van szükség. Nagy stabilitást biztosítanak, de magasabb árakat is okoznak.

Hőmérsékleti hatások:
Az SmCo mágnesek üzemi hőmérséklete a minőségtől és a permeancia együtthatótól függően akár 300-350°C is lehet.

Alkalmazások:
Töltött részecskesugarak irányítása, fejhallgatók, tartórendszerek, műszerek, hangszórók, mágneses csapágyak, mágneses csatolók, mágneses rezonancia, mágneses elválasztások, mikrofonok, részecskegyorsítók, relék, kapcsolók, valamint számos más alkalmazás.

Kérdés a termékről