Katalógus

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Vissza a listához

Comet Yxlon GmbH gyártó E-mobilitáshoz használt akkumulátor-rendszerek CT-vizsgálata terméke

Kérdés a termékről  

Az akkumulátor - az elektromos autó szíve
Az elektromos autókban az akkumulátor teljesítménye döntő fontosságú az egész jármű megbízhatósága, hatótávolsága és élettartama szempontjából. A Comet Yxlon CT-rendszerekkel végzett CT-vizsgálatok megbízható, nagy pontosságú vizsgálati adatokkal támogatják mind az autóiparban, mind az akkumulátorcellák gyártóit, ami segít például a selejt csökkentésében a sorozatgyártás során. A komputertomográfia az akkumulátorcellák alapanyagainak, valamint az egyes cellák, a modulba csomagolt cellák és az akkumulátor-rendszer vagy akkumulátorcsomag kialakításához összekapcsolt modulok vizsgálatára szolgál.

Hatékonyminőségbiztosítás az akkumulátorcellákhoz
A cellagyártás egyik legnagyobb kihívása a magas selejtarány. Mivel ez jelentős költségtényezőt jelent, fontos, hogy a hibás cellákat még a további feldolgozás előtt kiszűrjük. A Comet Yxlon CT-vizsgáló rendszerei a roncsolásmentes minőségbiztosítási és metrológiai alkalmazásokhoz szükséges technikák széles skáláját fedik le. Ezek közé tartozik a katód/anód túlnyúlás mérése, valamint a szennyeződések és zárványok - az akkumulátorcellák leggyakoribb hibái - vizsgálata.

Az akkumulátormodulok megbízhatóCT-vizsgálata
Az alkatrészek és csatlakozások nagyon szűk tűréshatárai, valamint az érintkezési hegesztésre vonatkozó különleges követelmények miatt az akkumulátorcellák egymásra helyezése az akkumulátormodulok gyártásához kihívást jelentő feladat. A Comet Yxlon rendszerekkel végzett komputertomográfia pontos vizsgálati eredményeket biztosít a cellakötegek igazításának, a házhegesztéseknek, a cellakötési hegesztéseknek és a fülhegesztéseknek a minőségértékeléséhez. A Comet Yxlonnal végzett laminográfia emellett lehetővé teszi a modulokba már beépített cellák túlnyúlásainak mérését.

Akkumulátor-rendszerek és -csomagok vizsgálata CT-vel
Amikor az akkumulátor-modulokat egy akkumulátor-rendszerbe szerelik össze, azokat a rendszerházhoz - általában egy fémöntvényhez - csatlakoztatják, amely hőelvezetőként működik. A Comet Yxlon CT tesztrendszerek lehetővé teszik a gyártók számára, hogy ellenőrizzék ezt a csatlakozást annak biztosítása érdekében, hogy minden alkatrész teljesen működőképes legyen.

Kérdés a termékről  

További termékek a Computer tomográfok termékkategóriában

Computer tomográfok (FF85 CT)

  • Sorozat: FF sorozat
  • Iparág: Autóipar, elektronika, űrkutatás, tudomány és kutatás, öntödék, gyártás, gyártáskiegészítés
  • Hibaméret: <1mm, >1mm
  • Alkatrészmér...

Mikro-CT rendszer (FF20 CT)

  • Sorozat: FF sorozat
  • Iparág: Autóipar, elektronika, repülőgépipar, tudomány és kutatás, félvezetők, gyártás, kiegészítő gyártás
  • Hibaméret: <1 µm, <50 µm,...