Katalógus

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Vissza a listához

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH gyártó Földelõkapcsok (RSC-T) terméke

Kérdés a termékről  

Az emberek és a környezet védelme érdekében a villamosított vasúti pálya mellett lévő fém alkatrészeket földelni kell. Ez nem csak a felsővezetéki oszlopokra, hanem a jelzőrendszerekre, hídkorlátokra, kerítésekre stb. is vonatkozik. A PFISTERER most kifejlesztette az RSC-T-t - egy egyszerű, biztonságos és megbízható megoldást, amely a bevett gyakorlathoz képest sok időt takarít meg.

Akár 50%-kal gyorsabb telepítés
Az RSC-T földleágazó csatlakozó több részből áll, és közvetlenül a meglévő rendszerre szerelhető. A földkábelt mindenféle előkészítő munka nélkül a helyére fektetjük, és a csatlakozó egy reteszelőcsavarral körülzárja. A SICON átütőcsavarok áthatolnak a szigetelésen, hogy biztonságos és megbízható kapcsolatot teremtsenek a földelő vezetékkel. A fémvezető esetleges sérülése a bevált SICON-technológiával elkerülhető.

A szigetelést átszúró technológia alkalmazásával a fő- és leágazó kábelek a szigetelés eltávolítása nélkül szerelhetők fel. Ez a kettős szigetelésű főkábelekre is vonatkozik. A kettős szigetelésű leágazó kábeleknél a külső szigetelőréteget el kell távolítani. A korábban alkalmazott földelő- és leágazó kábelek összenyomása, valamint a szigetelés helyreállítása zsugorított hőhüvellyel már nem szükséges. A tömítésekkel ellátott műanyag burkolat az IP2X szerinti áramütés elleni védelmet garantálja.

RSC-T Fakten
  • Megbízható kapcsolat a földelés és a csapcsatlakozó között
  • Nincs megszakítás a fővezetőben
  • IP2X szerinti ütésállóság
  • Nincs nyitott penge a szereléshez
  • A szerelési idő akár 50%-os megtakarítása
  • Nincs láng a pályán
  • Elektromosan tesztelve az IEC 61284:1997 B osztály szerint
  • Egy csatlakozó, három csatlakozási lehetőség

Az RSC-T földleágazó csatlakozóval különböző megcsapolási változatok valósíthatók meg. A csatlakozónként egy földelőcsapot tartalmazó tipikus változat mellett a vezető keresztmetszetét figyelembe véve egy csatlakozóval két földelőcsap is kialakítható. Ehhez mindössze a csap oldalán lévő szorítócsavarok elrendezésének megváltoztatására van szükség.

Szabadalmaztatott érintkezési technológia
Az RSC-T csavarjai a bevált SICON technológián alapulnak. A szabadalmaztatott nyírócsavar fokozatmentes konstrukcióval rendelkezik, és mindenkor a menet teljes terhelhetőségét kihasználja. A csavar végén lévő súrlódó tárcsa megakadályozza a fémvezető sérülését. Az RSC-T esetében a jól bevált SICON csavart továbbfejlesztették, és olyan súrlódótárcsával látták el, amely szigetelést átszúró technológiával rendelkezik. Ez optimális érintkezési erővel megbízható kapcsolatot hoz létre. A SICON-csavar az SW6-os dugókulcs segítségével szerelhető be, és a sikeres beszereléskor finoman levágódik.

Kérdés a termékről