Katalógus

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Vissza a listához

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH gyártó 3D mérőrendszerek (XENOS) terméke

Kérdés a termékről  

A referencia

A ZEISS XENOS mindenütt otthon van, ahol maximális pontosságra van szükség - a kutatóintézetek mérőlaboratóriumaiban, a repülőgépiparban és az optikai iparban. A csúcskategóriás gép a műszakilag megvalósítható határpontosságot közel egy köbméteres mérési tartományával ötvözi.

Innovatív mechanikai kialakítás

A ZEISS XENOS a jól bevált ZEISS CenterMaxon alapuló új mechanikai kialakításával nyűgöz le. A szokásos hídszerű kialakítással ellentétben az Y-vezetőpályák az oldalfalak tetején helyezkednek el, amelyek minden mozgó tengelyt elválasztanak a befogási területtől. Mivel Y irányban csak a keresztgerenda mozog, kisebb a mozgó tömeg. Ez mindig állandó marad - ez valódi előny a mozgóasztalokhoz képest. A súlycsökkentés és az állandóan mozgó tömegek együttesen lehetővé teszik a hajtások optimális összehangolását a gyorsulás és a maximális sebesség tekintetében.

Lineáris meghajtások minden tengelyen

A ZEISS XENOS minden tengelyen lineáris meghajtásokat használ. Az előnyök: nagy sebességek, nagyon gyors gyorsulás, nagy pozicionálási pontosság és nyíróerő-mentes hajtások. A nagy felbontású mérlegekkel együtt a lineáris meghajtások használata a ZEISS XENOS-ban nagyon nagy pályatartást és rendkívül nagy, 100 nanométer alatti pozicionálási pontosságot biztosít. Például a toll kitérése állandóbb marad, ami nagyobb pontosságot eredményez. Egy másik előny görbült felületek mérésekor nyilvánvaló: minél megbízhatóbban és pontosabban követi a stylus a megadott pályát, annál pontosabban meghatározhatók a hibák.

Virtuális központi meghajtás

A ZEISS XENOS két lineáris meghajtással rendelkezik az Y irányban, amelyek egy új, a ZEISS által kifejlesztett technológiával, a központi meghajtással vannak szinkronizálva. Ez biztosítja a hajtások optimális erőelosztását az X tengely helyzetétől függően. Ezt a legújabb generációs vezérlő és algoritmus teszi lehetővé. Ez a maximális pontosság és a lehető legjobb pályakövetés kulcseleme a teljes mérési tartományban.

Szilícium-karbid kerámia

A ZEISS XENOS innovatív szilícium-karbid kerámiát használ a gépszerkezet pontosság szempontjából lényeges részein. Eddig ezt az anyagot ritkán használták hasonló méretű és pontosságú alkatrészekhez. A szokásos alumínium-oxid kerámiához képest a szilícium-karbid kerámia mintegy 50 százalékkal kisebb hőtágulást, akár 30 százalékkal nagyobb merevséget és 20 százalékkal kisebb súlyt mutat. Az acélhoz képest kétszer nagyobb merevséget biztosít feleakkora súly mellett.

Továbbfejlesztett VAST arany

A ZEISS XENOS alapfelszereltségként a ZEISS VAST arany referencia szondával rendelkezik. A ZEISS XENOS fejlesztése során a ZEISS e nagy teljesítményű érzékelőjét tovább optimalizálták a jobb pontosság és megismételhetőség érdekében. A ZEISS XENOS merevebb csatlakozása a koshoz szintén újdonság. A VAST aranyérzékelőt akár 800 milliméter hosszúságú és 500 gramm súlyú tollakhoz tervezték, beleértve az aszimmetrikus tollkonfigurációkat is.

Optimalizált légcsapágyak

A még merevebb csatlakozással rendelkező új légcsapágyak fokozzák a stabilitást, és ezáltal jobb pontosságot tesznek lehetővé.

Továbbfejlesztett elektronikai kialakítás

Az összes koordináta-mérőgépen a mozgó kábelek pontosságra gyakorolt hatását egyértelműen csökkentettük a továbbfejlesztett tehermentesítés és a decentralizált modulokat tartalmazó új elektronikai koncepció révén. A maximális pontosság elérésében egyre fontosabb szerepet játszanak az új, számítógéppel támogatott pontossági (CAA) elfogadási módszerek és a kiegészítő CAA-korrekciók.

Kérdés a termékről  

További termékek a 3D mérőrendszerek termékkategóriában

3D mérőrendszerek (CONTURA)

A referencia gép a kompakt osztályban

CONTURA - a ZEISS széleskörű platformja a rugalmas, megbízható és kompromisszumok nélküli minőségbiztosításhoz. A legújabb generáció m...

3D mérőrendszerek (ACCURA)

A megoldás, amely Önnel együtt növekszik

A teljesítmény és a pontosság a legfontosabb prioritásai? A konfigurációk széles választékával a ZEISS ACCURA az Ön igényeihez - és...

3D mérőrendszerek (MMZ T)

A mérési tartomány és a pontosság lenyűgöző kombinációja.Ideális nagy fogaskerekekhez.

A 14,8 m³-es mérési tartományával az MMZ T sorozat a Carl Zeiss legnagyobb aszta...

3D mérőrendszerek (MMZ E)

Ideális a nagyméretű alkatrészek padlóba történő süllyesztett rakodásához.

Az MMZ E portálos mérőgépek ideálisak a padlószalagokon keresztül szállított munkadarabok ellenőr...

3D mérőrendszerek (MMZ G)

Páratlan nagyság

Az MMZ G termékcsalád nagyméretű híd típusú gépei a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek: a Carl Zeiss által kínált mérőgépek közül a legnagyobb mérési...