Katalógus

Azimut SpA

Ezen keresztül Azimut SpA

A kezdetek

Az Azimut Yachts 1969-ben jött létre, amikor a fiatal egyetemista Paolo Vitelli megalapította az Azimut Srl-t, és vitorlás hajók bérbeadásába kezdett.Az első lépések a siker felé
1970-ben néhány neves jachtmárka megbízta a céget hajóik olaszországi forgalmazásával.
Az Azimut gyorsan bővítette tevékenységét: A forgalmazás mellett új jachtok tervezésébe kezdett. Az Amerglass-szal közös vállalkozásban megtervezte az AZ 43' Balit, egy sorozatgyártású üvegszálas hajót, amely azonnal sikert aratott.
A vállalat fokozatosan bővítette kínálatát, a piac alsó szegmensére összpontosítva - az AZ 32' Targa 1977-es bevezetésével, amely a hajósvilág "Ford T"-je volt - és a felső szegmensre is (az Azimut 105' Failaka 1982-es emlékezetes bemutatkozásával, amely akkoriban a legnagyobb tömeggyártású üvegszálas jacht volt).

A Benetti felvásárlása és a saját gyártás beindítása
1985-ben az Azimut felvásárolta a Benettit. Ez a Viareggio-i székhelyű történelmi márka 1873 óta épített hajókat, és megajachtok koncepcióját tervezte.
Az Azimut most már képes volt saját jachtokat építeni, új stílust és ipari szabványokat határozva meg, amelyek forradalmasították a hajóépítő ipart, mint például: nagy, keret nélküli ablakok, elektromos ülések és diófa belső terek. új gyártási helyszínek és nemzetközi elismerés
A kilencvenes évek végétől kezdve, az új hajógyárak megvásárlásával Fano-ban, a Benetti hajógyár átszervezésével Viareggio-ban és egy új helyszín építésével Avigliana-ban, Torino tartományban, az Azimut a jachtok és megayachtok elsőszámú építőjévé vált.
Ez a vezető pozíció a következő szezonokban is megerősödött, köszönhetően a számos üzleti sikernek és a beruházási politikának, amely az évek során megerősítette az Azimut technológiai és gyártási kapacitását, és amelynek köszönhetően Brazíliában is létesültek telephelyek.

 
Egyértelmű Kiválasztás

30th Zagreb Boat Show

30th Zagreb Boat Show

Avenija Dubrovnik 15
10020
Zagreb
Horvátország

Azimut SpA

Azimut SpA

Via Martin Luther King 9-11
10051
Avigliana
Torino
Olaszország

Motorcsónakok (S Collection)

Carbon-tech generáció

A szénszálak használata olyan konstrukciós választás, amely lehetővé teszi a térfogat és a felületek méretének növelését azonos súly megtartása mellet...