Katalógus

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

15.05.2021 05:05

100 éves a PFISTERER - összekötő erő a jövőért

Legyen szó akár a gyorsan növekvő megavárosokról, a fenntartható energiaváltásról vagy a tiszta mobilitásról, a PFISTERER munkatársai előtt álló kihívások ma sem kisebbek, mint a múltban. Feladatuk az, hogy megoldásokat találjanak a biztonságos és megbízható energiaátvitelre, kis és nagy léptékben egyaránt, és gyakran észrevétlenül, a felsővezetékekben és alállomásokban, vagy az otthoni áramcsatlakozásokban, de a vonatokban és a szélturbinákban is. A PFISTERER termékek alapvető szerepet játszanak mindennapi életünkben. A vállalat, amely mindig a jövő megoldásait tartja szem előtt, 2021-ben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját.

"Karl Pfisterer 1921-ben alapította vállalatunkat azzal a céllal, hogy hatékonyabb és biztonságosabb elektromos szerelvényeket fejlesszen ki. A legjobb megoldás iránti elkötelezettsége a mai napig megmaradt a PFISTERER-nél, és az energiainfrastruktúra minden területére kiterjed - a termeléstől az átvitelig és az elosztásig is. Ennek eredményeképpen a világ egyik vezető független gyártója vagyunk a kábeltartozékok, szigetelők és felsővezeték-megoldások terén" - mondja Dr. Konstantin Kurfiss, a PFISTERER igazgatótanácsának tagja. A családi tulajdonban lévő vállalat páratlan innovatív szakértelemmel rendelkező feltaláló, úttörő és megoldásszállító, amely 100 éve alakítja az energiaipar jövőjét. A PFISTERER megoldásai a föld feletti és föld alatti energiahálózatok minden típusában megtalálhatók. A PFISTERER-termékeket vasúti hálózatokban, nagysebességű vonatokban, mint például az ICE és a TGV, valamint vasúti biztonsági rendszerekben használják. "Mivel számtalan energiaátviteli kapcsolódási ponton jelen vagyunk, innovációinknak nagy hatása van partnereinkre" - magyarázza Dr. Kurfiss. "Ezért mindig a jövőre és az energiaátvitel és -elosztás trendjeire gondolunk. Már ma megoldásokat kínálunk a holnap kihívásaira".

A jövőbe tekintve a vállalat előtt álló kérdések aktuálisabbak, mint valaha: hogyan tudjuk fenntartható módon előállítani a jövőbeli igények kielégítéséhez szükséges energiát? Hogyan erősíthetjük meg a villamosenergia-hálózatokat a változó éghajlaton a szélsőséges időjárás okozta kiesések ellen, miközben az energiát összhangba hozzuk a környezettel és a gyorsan növekvő városi lakosság igényeivel?

Növekvő városi területek - a jövő kihívásai

A globális energiaigény folyamatosan nőtt - csak az 1970-es évek óta több mint 160 százalékkal -, és tovább növekszik, 2040-ig további 30 százalékos növekedés várható. Ugyanebben az időszakban a városlakók száma világszerte megduplázódik, 3,6 milliárdról 6,3 milliárdra. "Ahhoz, hogy a növekvő városi területek megbízható ellátása a jövőben is biztosított legyen, több villamos energiát kell a városokba szállítani - és egyre nagyobb távolságokra: a szárazföld belsejébe tengeri szélerőművektől és déli naperőművektől az északi iparosodott területekig. Ezt teszik lehetővé például szilikon kompozit szigetelőink - a kompakt és esztétikus nagyfeszültségű távvezetékekhez, amelyek nagy közmegegyezésnek örvendenek" - mondta Stephan Götschel, a PFISTERER Holding AG igazgatótanácsának tagja.

A PFISTERER számos szélerőmű-projektben szerzett tapasztalattal rendelkező offshore úttörőként a szélturbinákhoz, tengeri platformokhoz, akkumulátortárolókhoz és naperőművekhez is megfelelő csatlakozási technológiát kínál. Az éghajlatváltozással összefüggő szélsőséges időjárás miatt világszerte növekszik az áramkimaradások kockázata. Itt a PFISTERER egyedülálló vészhelyzeti koncepciói segítenek az energiaszolgáltatóknak a kár esetén a javítások gyors elvégzésében, és ideiglenes áthidaló rendszerként is használhatók a hálózat korszerűsítése, nagyjavítása, karbantartása és tesztelése során.

A PFISTERER elhozza az energiát az emberekhez - a föld felett és alatt

A PFISTERER 1921 óta támogatja az energiaipart az energiaelosztáshoz szükséges légvezeték-technológiával, kábelrendszerekkel és alkatrészekkel. Kezdetben az újonnan kialakuló helyi hálózatokhoz, majd 1937-től a nagyfeszültségű (HV) ágazatban is. Az első termékek acél alkatrészek, például függesztők voltak. Később az 1946-ban alapított gussenstadti üzemben nagyfeszültségű légvezetékek bilincseit és feszítőszerelvényeit gyártották. Ezek a sikeres megoldások gyorsan nemzetközi hírnévre tettek szert. Az 1960-as években a nagyfeszültségű átviteli hálózatok bővítése Európában teljes lendületben volt. Azóta a PFISTERER megoldásait kipróbálták és tesztelték a légvezetékek építésénél a szélsőséges alpesi terepen, a dél-afrikai sivatagban, az Öböl-régióban és a venezuelai Guri gáton - 110 V-tól 1100 kV-ig. A PFISTERER a nagyfeszültségű kábelek csatlakoztatási technológiájának úttörőjeként a tenger alatti és földalatti kábelrendszerekhez is kínál tartozékokat és megoldásokat, beleértve a kulcsrakész kábelfektetést is. Az üzemi adatok gyűjtésére szolgáló intelligens tartozékok egyre fontosabb szerepet fognak játszani a jövőben.

Az innováció mint az üzleti élet motorja

A PFISTERER száz év tapasztalatából származó tudással felel meg a jövő kihívásainak. Ez a szakértelem folyamatosan fejlődött a technológia fejlődésével - és a technológia a PFISTERER szakértelmének köszönhetően fejlődött. Számos innováció és szabadalom folyamatosan hajtja növekedésünket. Sikerüknek köszönhetően a PFISTERER globálisan aktív vállalattá vált - 70 országban működő értékesítési hálózattal és 21 telephellyel Európában, Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában és a Közel-Keleten. A világszerte 2100 főt foglalkoztató munkaerő, a legmodernebb gyártási folyamatok és a zökkenőmentes minőségirányítási rendszer mind-mind biztosítják, hogy a jövőben is a megfelelő megoldásokat kínáljuk.

A 100years-pfisterer.com jubileumi weboldalunk szórakoztató betekintést nyújt a világ energiahálózatainak jövőbeli és korábbi követelményeibe - és a PFISTERER megoldásaiba.

További hírek


Winterbach, Németország - 2024. február 06. - A PFISTERER CONNEX dugaszolható csatlakozóren...

Winterbach, Németország - 2023. november 7

A DolWin kappa tengeri p...

Karl-Heinz Pfisterer az SE felügyelőbizottságának tiszteletbeli elnöke lesz.

Winterbach, Németország - 2023. június 15. -

A Pfisterer, az energetikai infrastruktúra-m...

Az energiaelosztás és az energiaátvitel közel 100 éve a PFISTERER fő kompetenciája. Az energiahál...