Katalógus

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

02.08.2024 02:08

A PFISTERER nagyáramú PLUG MARINE dugaszoló rendszere DNV-GL tanúsítást kapott

Winterbach, Németország - július 2024 -

A PFISTERER a PLUG MARINE révén DNV-GL tanúsítvánnyal rendelkező nagyáramú csatlakozó dugaljrendszert kínál az energiaellátó alkatrészek, energiatároló rendszerek, transzformátorok, átalakítók és még a hajóhajtási rendszerek elektromos csatlakoztatásához. A robusztus csatlakozók már évek óta bizonyítottak a vonatokban és szélturbinákban való sorozatos használatban.

A tanúsítás most megerősíti alkalmasságukat hajókon és más tengeri létesítményekben való használatra is. A PLUG a PFISTERER robusztus egypólusú csatlakozórendszere a nagy áramok biztonságos átvitelére. A teljesítményspektrum 400 és 1250 amper között mozog 1,8 és 3,6 kV közötti egyen- és váltakozó feszültségen. A rendszer évtizedek óta számos vasúti alkalmazásban, például nagysebességű és távolsági vonatoknál, valamint regionális vonatoknál bizonyított. Emellett sorozatgyártásban is alkalmazzák akár 15 MW teljesítményű szélturbinákban - az energiatermelés helyétől a hálózati transzformátorcsatlakozásig. A DNV-GL tanúsítás mostantól hajókon, tengeri platformokon és úszó szélturbinákban való alkalmasságát is megerősíti. A PLUG MARINE megfelel a dielektromos szilárdságra, a rezgésstabilitásra, a tűzállóságra és a korrózióvédelemre vonatkozó valamennyi követelménynek. Kis súlya, tömörsége és egyszerű szerelhetősége is jellemzi.


Robusztus kialakításának köszönhetően garantált a karbantartásmentes működés. A tengeri elektromos alkatrészek biztonságos és gyors telepítése A robusztus PLUG MARINE dugaszolható rendszer ideális dugaszolható alternatívát kínál a hajókon lévő elektromos alkatrészek keményre kötésével szemben - különösen a nagyobb teljesítményű adatok esetében. Ezek közé tartoznak az elektromos motorok és turbinák, valamint a generátorok, kapcsolóberendezések, transzformátorok és akkumulátorrendszerek csatlakozói. A PLUG MARINE-t alumínium- és rézkábelekhez tervezték mezei árnyékolással és anélkül, valamint különböző vezető-keresztmetszetekhez, és egyenes és szögletes kivitelben kapható. Az elektromos rendszerek előszerelésének lehetősége leegyszerűsíti és felgyorsítja a telepítést, valamint a helyszíni karbantartást és javítást. Ugyanakkor a PLUG dugaszolható rendszer érintésbiztos védelmet nyújt a hajó vagy a platformon és a szélturbinán dolgozók számára a működés során.

"A PLUG MARINE DNV-GL tanúsítása megerősíti minőségi erőfeszítéseinket, és előfeltétele a rendszer széles körű alkalmazásának az offshore szektorban" - magyarázza Dr. Thomas Schilla, a PFISTERER üzletfejlesztési igazgatója. "Emellett már régóta bizonyította hatékonyságát:


A rendszert már több éve használják a tengeren a légkondicionált hajózási konténerek mobil áramellátásának csatlakozási megoldásaiban, valamint a nagy teljesítményű POD hajómeghajtási rendszerekben." Alkalmazás alternatív energiarendszerekben és egyenáramú áramelosztásban A tengeri ipar a CO2-kibocsátás fenntartható csökkentését tűzte ki célul. Ennek érdekében számos területen ambiciózus projekteken dolgozik. "Meggyőződésünk, hogy a PLUG csatlakozórendszer fontos hozzájárulást nyújthat a moduláris, skálázható koncepciókhoz a váltakozó vagy egyenáramú hálózatok és teljesítménykomponensek innovatív kábelezési rendszereinek részeként. Örömmel adjuk át a szél- és vasúti ágazatban szerzett tapasztalatainkat is" - mondja Dr. Thomas Schilla.

További hírek

A Pfisterer képviselteti magát a CIGRE párizsi ülésén.

2024.08.2...

A PFISTERER, az energiainfrastruktúra-megoldások vezető globális technológiai vállalata és a Lebenshilfe für Menschen mit Behinderung, Kreisvereinigung Göppingen e. V., örömmel nyilatkoznak a sikeres együttműködésről a gussenstadti telephelyen.


Winterbach, Németország - 2024. február 06. - A PFISTERER CONNEX dugaszolható csatlakozóren...

Winterbach, Németország - 2023. november 7

A DolWin kappa tengeri p...

Karl-Heinz Pfisterer az SE felügyelőbizottságának tiszteletbeli elnöke lesz.