Katalógus

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

09.07.2021 01:07

LAS2-TM lézeres elmozdulásérzékelő - Nagy teljesítményű érzékelők kompakt kivitelben

Az LAS2-TM sorozat lézeres távolságérzékelői nagy pontosságukkal és miniatűr házukkal nyűgöznek le.

Az optikai érzékelők akár 500 mm-es távolságban is pontosan mérnek, és 4 μm-es ismételhetőség mellett ±0,13%-os linearitást érnek el. Ha nem a teljes mérési tartományt használják ki, a linearitás és az ismételhetőség úgynevezett tanítással javítható. Ennek során a pontos mérési tartományhatárokat tanítják be, és így javul a pontosság.

Az 5 kHz-es mérési frekvenciával az érzékelők kiválóan alkalmasak dinamikus alkalmazásokhoz, például az autóiparban a futóművek ellenőrzéséhez vagy a gyártástechnológiában a tűrésellenőrzéshez. A környezeti fénnyel szembeni nagyfokú immunitásnak és az IP67-es védettségi osztálynak köszönhetően a LAS2-TM sorozat optikai érzékelői olyan igényes környezeti körülmények között is használhatók, ahol más lézeres érzékelők nem működnek. A lézerérzékelők analóg kimeneti jele (4-20 mA vagy 0-10 V) további elektronika nélkül közvetlenül kiolvasható és megjeleníthető, pl. a WayCon WAY-AX digitális kijelzőivel.

A LAS2-TM sorozatú érzékelőkkel végzett mérések a háromszögelési elv alapján történnek. Az érzékelők egy lézersugárzóval és egy lézervevővel vannak felszerelve. A kibocsátó által küldött lézersugarat a céltárgy visszaveri, és a vevő érzékeli. A céltárgy távolságát a visszavert lézersugár szöge határozza meg.

További hírek

A WayCon bevált LVDT-sorozatát, az LV-G-t a rúdfejes csapágyazással felszerelt LV-G-vel bővítik. A rúdvégcsapágyaknak köszönhetően az induktív érzékelők közvetlenül a mérendő tárgyhoz rögzíthetők. Itt az önorientáló rúdvégcsapágyak megkönnyítik a keresztirányú erő felvételét. A rúdvégcsapágyakon keresztül történő rögzítés ideális a dugattyúrúd végére vagy egy hidraulikus henger aljára történő felszereléshez. A rúdvégcsapágyak ügyfél általi rendszeres utánkenése szintén meghosszabbíthatja az élettartamot és növelheti a folyamatbiztonságot.