Katalógus

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

WayCon Positionsmesstechnik GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH

14.02.2022 02:02

Induktív érzékelő LVDT LV-G - önorientáló rúdvégcsapágyak a tökéletes beállításhoz

A WayCon bevált LVDT-sorozatát, az LV-G-t a rúdfejes csapágyazással felszerelt LV-G-vel bővítik. A rúdvégcsapágyaknak köszönhetően az induktív érzékelők közvetlenül a mérendő tárgyhoz rögzíthetők. Itt az önorientáló rúdvégcsapágyak megkönnyítik a keresztirányú erő felvételét. A rúdvégcsapágyakon keresztül történő rögzítés ideális a dugattyúrúd végére vagy egy hidraulikus henger aljára történő felszereléshez. A rúdvégcsapágyak ügyfél általi rendszeres utánkenése szintén meghosszabbíthatja az élettartamot és növelheti a folyamatbiztonságot.

Az LV-G sorozat induktív érzékelői akár 25 mm-es mérési tartományt is lefednek, akár 0,1 %-os linearitással. Az érzékelők nikkelezett acélházzal rendelkeznek, IP65 védettségi osztályúak. Az innovatív tekercstechnológiának köszönhetően az LVDT-k +200 °C-ig terjedő hőmérséklet-tartományban alkalmazhatók, felbontásuk pedig <1 μm.

Az LVDT-k egy primer és két szekunder tekercsből álló tekercstechnológiájú helyzetérzékelők. A tekercs belsejében lévő mag egy speciális vas-nikkel ötvözet segítségével nagy mágneses permeabilitást és hőmérséklet-ellenállást ér el. A primer tekercs váltakozó feszültséggel történő táplálásával a magon keresztül feszültséget indukálnak a szekunder tekercsekben. A tölcsér alakú szekunder tekercsek ellentétes feszültségei kiegyenlítik egymást, amikor a mag középső helyzetben van. A mag helyzetének változása ellentétes feszültségváltozást hoz létre a tekercsekben, amely egy mérőerősítőn keresztül analóg (0...10 V / 4...20 mA) kimeneti jellé alakul át.

A WayCon az LVDT LV sorozatú érzékelőket az alapoktól kezdve fejlesztette ki. Az innovatív tekercstechnológia mellett egy speciális tömítési koncepciót és egy egyedi csapágyvezetést is kifejlesztettek a magas fokú védelem és terhelhetőség biztosítása érdekében.

További hírek

Az LAS2-TM sorozat lézeres távolságérzékelői nagy pontosságukkal és miniatűr házukkal nyűgöznek le.