Katalógus

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

12.08.2021 00:08

RotoClamp - erős szorítás a biztonságos gyártáshoz

A HEMA nagy teljesítményű RotoClamp rögzítő rendszerei ideálisak a gépek tengelyeinek, asztalainak és forgófejeinek forgópozíciós rögzítésére. Mivel a szorítórendszer üzembiztos elv alapján működik, áramkimaradás esetén is gyorsan és nagy erővel szorítja a tengelyeket.

Biztonságos és precíz gyártási folyamatok a HEMA pneumatikus rögzítő rendszereivel
Az ipari termelésben számos gép és rendszer rendelkezik tengelyekkel és orsókkal, amelyeket biztonságosan kell rögzíteni különböző munkapozíciókban. Ezekre az alkalmazásokra a HEMA a RotoClampot kínálja: egy forgó rögzítőrendszert, amely üzembiztos eszközként is használható. A RotoClampot nagy szorítóerő jellemzi viszonylag alacsony üzemi nyomás mellett. Ezt a szorítórendszer pneumatikus működési elve teszi lehetővé, amely egy rugós akkumulátoron alapul. A belső rugós membránkamra légtelenítésével és a külső rugós membránkamra légtelenítésével a membrán tehermentesül. Ennek eredményeként a szorítóelem a szorítófelület területén rugalmasan deformálódik, és a rögzítendő tengelyre nyomódik. Szükség esetén a szorítóerő tovább növelhető a külső rugós membránkamrába a booster funkció segítségével további sűrített levegő juttatásával.

Nyomáskimaradás esetén a tengely azonnal rögzül (üzembiztos változat). A reakcióidő a pneumatikának köszönhetően különösen rövid. A közvetlenül a szorítószerkezetre szerelt gyorskioldó szeleppel és a gyorskioldó rögzítővel rendkívül rövid szorítási idő érhető el. A RotoClamp belső és külső rögzítésű változatban is kapható, és az iparban általánosan használt összes tengelymérettel kompatibilis.
BACK

További hírek

Pivot ablakaink szabaddá teszik a kilátást