Katalógus

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

15.10.2021 01:10

IO-Link - Ajtónyitó az Ipar 4.0-hoz

Megfelelő forgókódok, huzalvezérlésű kódolók és LCD érintőkijelzők az Ön alkalmazásához.

Az IO-Link egyre jobban meghonosodik a piacon - és a tendencia egyre növekszik. Ma az IO-Linket szerszámgépekben, gyártósorokon, intralogisztikai és csomagológépekben használják. Az IO-Link az egyszerűséget, a költségcsökkentést és a jövőbeli Ipar 4.0 koncepciók megvalósításának belépési pontját jelenti. A Kübler IO-Link termékei új lehetőségeket nyitnak meg az Ön alkalmazásai számára. Engedje meg, hogy meglévő vagy új gépeit/berendezéseit jövőbiztossá tegyük. IO-Link szakértőink szívesen adnak Önnek tanácsot.

Az Ön előnyei a Kübler IO-Link termékeivel

Idő- és költségmegtakarítás
Az IO-Link termékek már a telepítés / üzembe helyezés során érezhetőek. Az IO-Link kommunikáció érzéketlen átvitelének köszönhetően ehhez egyszerű és árnyékolatlan kábeleket használnak. A Kübler termékek csatlakoztatása szabványosított M8 vagy M12 ipari csatlakozókkal történik. Az intelligens érzékelők esetében a paraméteradatok közvetlenül a vezérlőből érkeznek, ezért nem kell manuálisan paraméterezni. Az eredmény egy gyorsabban üzemkész gép.
Hatékony termelés az intelligens érzékelőprofilnak köszönhetően
A felhasználók rugalmasan és gyorsan optimalizálhatják gépüket vagy teljes termelésüket az igényeikhez/követelményeikhez a folyamatos működés során. Ez az IO-Link Smart Sensor Profile segítségével lehetséges. Az előre definiált profilosztályoknak és a megfelelő tárolt funkcióblokkoknak köszönhetően gyorsan és egyszerűen megvalósítható egy érzékelő cseréje vagy az azonos profilosztályba tartozó másik érzékelőtechnológiára való váltás, illetve a mért értékek egyéb beállításai.

Függetlenül használható
Az IO-Link használatával Ön egy szabványosított és terepbusz-független interfész mellett dönt, amely pont-pont kapcsolatként közvetlen kommunikációt tesz lehetővé a vezérlőtől a legalsó automatizálási szintig. Az IO-Link masterek így az IO-Link eszközök széles skálájának hálózatba kapcsolására használhatók szinte bármilyen terepbusz- és vezérlőrendszerben.
Távoli diagnosztika és állapotfelügyelet
Az IO-Link eszköz egyszerű szövegben átadott folyamatadatainak köszönhetően a szerviztechnikusok számára mély betekintést lehet nyújtani a folyamatokba és az alkalmazásokba. Ennek eredményeképpen a javítások előrelátóan kezdeményezhetők, és új karbantartási koncepciók alakíthatók ki. Ez a távkarbantartásra is pozitív hatással van, mivel az IO-Link-kommunikáción keresztül ez könnyebben megszervezhető.

Ipar 4.0 / IIoT ready
A hálózatba kapcsolt és intelligens termékek az Ipar 4.0 előfeltételei. Kübler IO-Link termékek Ők képesek elmondani: "Ki vagyok én? Hol vagyok? Hogy érzem magam?". A szenosren a klasszikus mérési feladat és a mért értékek továbbítása mellett más funkciókat is magukkal kell hozniuk a termékek hálózatba kapcsolásához és további információk gyűjtéséhez vagy továbbításához. Az IO-Linkkel a Kübler által meghatározott "Industry 4.0 / IIoT ready funkciók" (Connectivity, Identification, Diagnostics, Adaptability) teljes mértékben támogatottak.

Hatékony termelés az intelligens érzékelőprofilnak köszönhetően
A felhasználók a folyamatos működés során rugalmasan és gyorsan optimalizálhatják gépeiket vagy a teljes termelést az igényeikhez/követelményeikhez. Ez az IO-Link Smart Sensor Profile segítségével lehetséges. Az előre definiált profilosztályoknak és a megfelelő tárolt funkcióblokkoknak köszönhetően gyorsan és egyszerűen megvalósítható egy érzékelő cseréje vagy az azonos profilosztályba tartozó másik érzékelőtechnológiára való váltás, illetve a mért értékek egyéb beállításai.

Távdiagnosztika és állapotfelügyelet
Az IO-Link eszköz egyszerű szövegben átadott folyamatadatainak köszönhetően a szerviztechnikusok számára mély betekintést lehet nyújtani a folyamatokba és az alkalmazásokba. Ennek eredményeként előrelátóan lehet javításokat kezdeményezni és új karbantartási koncepciókat kialakítani. Ez a távkarbantartásra is pozitív hatással van, mivel az IO-Link-kommunikáción keresztül ez könnyebben megszervezhető.

További hírek

Alig várjuk, hogy találkozzunk a

Sindex szakvásáron Bernben


3....

Új, Industrial Ethernet platformon alapuló PROFIsafe kódolók.
Az...

Mérőkerék-rendszerekRendszerek sebességméréshez, pozíci...

A korai technológiai megbeszéléseknek köszönhetően egy hozzáadott értéket képviselő, jövőbiztos megoldás született.
A Sendix Plus moduláris kódoló platform a katalógusból származó termékeket alkalmazásokká alakítja át