Katalógus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

07.06.2022 09:06

Tavaszi ujjak norelemtől

Megbízható segítők a sima bekapcsoláshoz és a sebességváltáshoz

A reteszelési beállítási pontokkal ellátott kezelőelemek a mindennapi használat során gyakran nagy terhelésnek vannak kitéve. A norelem robusztus és kiváló minőségű rugós hüvelyei megbízható és alacsony zajszintű reteszelési és kapcsolási műveleteket biztosítanak a gépeken és készülékeken.

A rugóhüvelyek gyártása során egy mélyhúzott fémhüvelyt nyomórugóval kombinálnak. A rugó egy lyukasztáson keresztül van rögzítve a hüvelyhez. A rugóhüvelyeket elsősorban reteszelő és pozicionáló elemként használják. Mindenütt alkalmazzák őket, ahol a lehető legkisebb helyen, kellemes tapintású és akusztikus visszajelzéssel ellátott reteszelési és kapcsolási műveleteket kell megvalósítani: például programválasztókban, forgókapcsolókban vagy hőmérsékletszabályozókban gépeken vagy háztartási készülékekben - például mosógépekben, mosogatógépekben vagy sütőkben.

A hüvely alaptestét nikkelezett acélból vagy rozsdamentes acélból készítik. A nyomórugó mindig rozsdamentes acélból készül. A rugós ujjak különböző formákban kaphatók a norelemtől: pl. hegyes, lekerekített vagy gallérral ellátott.

Egy egyszerű lyuk elegendő a rugóhüvely elhelyezéséhez. A rugóhüvely előfeszítését és rögzítését az ellentétes záróelem biztosítja. "Egy innovatív gyártási folyamat révén a norelemnél a rugóerő és a hüvely geometriája tekintetében egyenletes minőséget érünk el" - magyarázza Martin Ahner, a norelem ACADEMY vezetője. "Így garantálni tudjuk a rugóhüvely pontos vezetését a megfelelő alkatrészben."

2022. június 21-24. között a norelem kiállít a müncheni automatica kiállításon. Az 5. csarnokban, a 115. standon a látogatókat termékújdonságok, az új katalógus és a norelem ACADEMY várja.

További hírek

Egy teherautó tele innovációval
A megoldás a hibamentes megmunkálási folyamatokhoz
Újdonság a norelemtől: Lineáris görgős vezetők
Gyorskioldó bilincsek a norelem gyorscserélő rendszerének összekötő elemeiként
Tapasztalja meg élőben az új és bevált norelem termékeket

Az MHP RIESEN Ludwigsburg örömmel üdvözli a norelem regionális globális szereplőt, mint új TOP-pa...