Katalógus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

07.07.2022 01:07

A4 rozsdamentes acélból készült szorítógyűrűk

A norelem kínálatában eddig acélból, alumíniumból és A2 rozsdamentes acélból készült szorítógyűrűk voltak. A sokoldalú alkatrészek most még robusztusabb, A4-es rozsdamentes acélból készült változatban is kaphatók. A jó sav- és korrózióállóságnak köszönhetően ezek a szorítógyűrűk a vegyiparban és az élelmiszeriparban, illetve sós vízzel érintkező alkalmazásokban is használhatók

A szorítógyűrűket például tengelyek és tengelyek rögzítésére használják. De fix megállóként vagy rögzítési lehetőségként is szolgálhatnak, így szükség szerint beállíthatók vagy leszerelhetők.

A norelemnél a szorítógyűrűk három termékcsaládba sorolhatók: A "hornyolt, belső" típusú szorítógyűrűket tengelyekre vagy tengelyekre szerelik fel axiálisan, és azokat a szorítóerők egyenletes elosztásával zárják körül. Ez méretpontos illeszkedést és nagyon nagy tartóerőt eredményez a tengely sérülése nélkül. A "réselt, külső" szorítógyűrűk ugyanezen elv szerint működnek. A szorítógyűrű külső oldalán lévő résnek köszönhetően azonban 15 %-kal nagyobb szorítóerő érhető el, ugyanakkor ezek a modellek kisebb kiegyensúlyozatlansággal győznek. A furat hengeres marad - így a tengely pontosabban be van zárva.
A hornyolt szorítógyűrűk normál és szélesebb változatban kaphatók.

A harmadik termékcsalád az osztott szorítógyűrűk. A tengelyen vagy tengelyen axiálisan és radiálisan is elhelyezhetők. A két részt két csavar tartja össze. A hornyos változathoz hasonlóan a rögzítés a horony magasságának csökkentésével érhető el a fejcsavarok segítségével. Ez méretpontos illeszkedést és nagyon nagy tartóerőt eredményez a tengely sérülése nélkül. Az "osztott" szorítógyűrűk a tengely eltávolítása nélkül szerelhetők fel. Ezek normál és szélesebb változatban is kaphatók.

e termékcsaládokon kívül a norelem kínálatában menetes szorítógyűrűk, valamint szorítókarral rögzíthető modellek is elérhetők.

További hírek

Egy teherautó tele innovációval
A megoldás a hibamentes megmunkálási folyamatokhoz
Újdonság a norelemtől: Lineáris görgős vezetők
Gyorskioldó bilincsek a norelem gyorscserélő rendszerének összekötő elemeiként
Tapasztalja meg élőben az új és bevált norelem termékeket

Az MHP RIESEN Ludwigsburg örömmel üdvözli a norelem regionális globális szereplőt, mint új TOP-pa...