Katalógus

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

23.09.2022 00:09

Üveg mint elektronikus alkatrészek hordozóanyaga

Miért van szükség nyomtatott áramköri lapokra, ha az elektronika üvegre is nyomtatható? Az Irlbacher Group több mint 80 éve foglalkozik speciális üvegek feldolgozásával különböző iparágak számára. A schönsee-i vállalat szabadalmaztatott Impatouch technológiájával számos alkalmazásban bizonyítja, hogy az üveg hátoldala áramköri hordozóként használható, és hogy az elektronika közvetlenül az üvegre szerelhető

Az 1935-ben a felső-pfalzi Schönseeben (
) alapított családi Irlbacher vállalatcsoport mára az üvegtechnológia globális specialistájává vált.

Tíz hektáron több mint 600 alkalmazott több mint 50 féle üvegtípust dolgoz fel a legnagyobb pontossággal - higiénikus HMI-khez, nemes belső és külső világításhoz, stílusos kandallókályhákhoz....stílusos kályhák, esztétikus épületgépészet, funkcionális szaniter tárgyak vagy mikrométeres pontossággal a feldolgozóipar számára. A több mint 40 százalékos exporthányaddal rendelkező vállalat világszerte több mint 50 országba szállít. Az Irlbacher már régóta az összetett, üvegalapú szerelvények megoldásainak szállítójává fejlődött. Ennek alapja a vállalat saját moduláris megoldáskészlete, amely tucatnyi kifinomult technológiai platformból áll.

Az üvegszállítótól az üvegre szerelt elektronikáig

A vállalat saját elektronikai fejlesztései 2007 októberében kezdődtek. 2007-ben egy nyolcfős saját csapat a hardver- és szoftverfejlesztés, valamint az áramköri elrendezés területén Andreas Bodensteiner vezetésével a jövő "üvegelektronikáját" készíti, mivel a szubsztrát összetett.
A vállalat az üvegalkatrészek beszállítójából régóta a rendszermegoldások szolgáltatójává fejlődött.
Günther Irlbacher, a 4. generációs ügyvezető igazgató csak úgy pezseg az ötletektől: "Az üvegből készült előlapok egyszerűen elegánsan néznek ki, karcállóbbak, mint a plexiüveg, és magas értéket képviselnek.

Az előlap mögött azonban a dolgok bonyolultabbá váltak: az érzékelőket fel kellett szerelni és be kellett kábelezni, a jelfeldolgozáshoz szükséges további áramköri lap rögzítési megoldást igényelt, és az EMC-védelem sem volt éppen problémamentes."Az Irlbacher az Impatouch termékcsaláddal bizonyítja, hogy sokkal egyszerűbb, olcsóbb és környezetbarátabb is: az érzékelők és a vezetékek közvetlenül az üvegre vannak nyomtatva - nincs szükség áramköri lapra, és az EMC-problémák az érintésérzékelő kábeleknél az elv miatt nem is jelentkeznek.

Az üvegből nyomtatott áramköri lap lesz

A folyamat valójában nagyon egyszerű.
Az üveg mint tervezési elem egyben az összes elektronikus alkatrész hordozóanyagaként is szolgál. A kapacitív érzékelőelemek és a vezetőpályák közvetlenül az Impatouch üveg előlap hátoldalára vannak szitanyomtatva; maga az üveg így áramköri lapkává válik. Mivel a vezető sávok a tervezési réteg mögött vannak, kívülről nem láthatók
. Ezután a nyomtatott vezetőket és a tervezési réteget beégetik, és ezzel egyidejűleg az üvegből edzett biztonsági üveg lesz.

További hírek

  • Intuitív HMI-k a nemzetközi piacra
  • Haptikus érintéses HMI kijelző nélkül is műkö...

Az érintőképernyőbe vágott vezetőknek köszönhetően ujjai mindig tudják, hol vannak. A 10 ujjas re...