Katalógus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

11.11.2022 03:11

Új pneumatikus bilincsek a norelemtől

A folyamatok hatékony automatizálása pneumatikus szorítóelemekkel

A norelem a "Pneumatikus szorítók" és a "Pozicionáló elemek és rendszerek" kategóriák új pneumatikus termékeivel bővíti az Ipar 4.0 termelési folyamataihoz szükséges alkatrészek meglévő kínálatát.

A sűrített levegővel működtetett pneumatikus szorítóelemek számos alkalmazásban bizonyították már hasznukat az automatizált gyártásban, amikor a munkadarabok gyors és pontos cseréjéről van szó, optimalizálva ezzel a munkafolyamatokat.

Új lengő- és karos szorítóelemek

A norelem pneumatikus lengő- és karos szorítóelemeit minden olyan esetben használják, amikor a munkadarab rögzítéséhez kis szorítóerő is elegendő, vagy amikor a szorítópontnak szabadon kell maradnia a behelyezéshez és eltávolításhoz. Alumíniumból készülnek, és úgy vannak kialakítva, hogy különböző módon és különböző pozíciókban - pl. munkapadokra - szerelhetők, így a lengő bilincs mindig optimálisan rögzíti a munkadarabot.

A bal- vagy jobboldali forgó kivitelben kapható forgó bilincseket gyors forgó és rögzítő mozgás jellemzi. Tipikus iparágak, ahol ezeket használják, a repülőgépipar, az autóipar, a gépgyártás, az élelmiszer- és csomagolóipar, valamint a fogyasztási cikkek. A norelem kínálatában újdonságként három lengő bilincs és egy karos bilincs is szerepel.

Innovációk a pozicionáló elemek és rendszerek terén

A norelem pneumatikus pozicionáló hengerek, pozicionáló tartók és központosító bilincsek kompakt kialakításukkal, elasztomerből készült tömítésekkel és rozsdamentes acél alaptestekkel rendelkező rozsdamentes kivitelükkel nyűgöznek le. A csapot és a perselyt ráadásul edzették, hogy megakadályozzák a gyakori ciklusok során fellépő kopást.

Az újonnan hozzáadott alkatrészek gépekhez és szerelvényekhez sűrített levegővel működnek, egyszerű rögzítési és pozicionálási feladatokhoz készültek, és biztosítják például a raklapok, szerelvénylemezek vagy robot tartozékok gyors cseréjét. Ezenkívül lehetővé teszik a tartozékok egyidejű rögzítését vagy szétfeszítését, valamint az alkatrészek közvetlen pozicionálását és rögzítését ellenpár nélkül a központosító rögzítés során.


További hírek

Egy teherautó tele innovációval
A megoldás a hibamentes megmunkálási folyamatokhoz
Újdonság a norelemtől: Lineáris görgős vezetők
Gyorskioldó bilincsek a norelem gyorscserélő rendszerének összekötő elemeiként
Tapasztalja meg élőben az új és bevált norelem termékeket

Az MHP RIESEN Ludwigsburg örömmel üdvözli a norelem regionális globális szereplőt, mint új TOP-pa...