Katalógus

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

18.01.2023 10:01

MTM Power® mérés Mellenbach

Az AC/DC eredetileg nem egy jól ismert hard rock zenekart jelent, hanem az elektromos energia váltóáramról egyenáramra történő átalakításának világszerte legelterjedtebb formáját. Amikor az elektromosság a 20. század elején megkezdte diadalmenetét, az egyenáramú és a váltakozó áramú hálózatok, valamint ezek főszereplői, Edison és Westinghouse között úgynevezett villamosenergia-háború zajlott. Végül a váltakozó áramú hálózatok és így a váltakozó áramú/DC tápegységek érvényesültek, és több mint 100 éve az ellátás uralkodó formájának tekinthetők. A váltóáram kiemelkedő előnye a feszültségszint könnyű változtathatósága és egyszerű kapcsolhatósága. A transzformátorok segítségével nagyfeszültségeket lehet előállítani, és így nagy mennyiségű energiát lehet nagy távolságokra szállítani és elosztani. A transzformátorok segítségével helyben kevésbé veszélyes, alacsonyabb feszültséget lehet biztosítani a világítás és a motorok táplálására.

A működésükhöz egyenfeszültséget igénylő elektronikus áramkörök egyre gyakoribb megjelenésével felmerült az igény a váltakozó feszültség egyenfeszültséggé történő visszaalakítására. Az ezt az elektromos funkciót leképező eszközöknek az alkalmazástól és a helytől függően számos elnevezése van - tápegység, egyenirányító, tápegység és AC/DC átalakító csak néhányat említve. Az alkalmazási területek szélesek: Az AC/DC modulokat nemcsak az ipari területeken használják, hanem minden számítógépben és televízióban, valamint a LED-es világításban is jelen vannak. Az MTM Power®-nél különböző termékek széles választékát találja az optimális AC/DC áramellátáshoz az iparban - a kisfeszültségű moduloktól a dugaszolható tápegységekig.
Optimális áramellátás az MTM Power® AC/DC tápegységekkel
Az elektronikus áramellátás teljes alkalmazási területén a hangsúly a megbízhatóságon és a tartósságon van. Az AC/DC tápegységtől függő eszközök használatát éjjel-nappal biztosítani kell. Ezért AC/DC moduljainkat modern áramköri topológiák jellemzik, és megfelelnek az összes vonatkozó biztonsági és EMC-szabványnak. Kínálatunkban többek között tápegységeket talál a legkülönbözőbb ipari alkalmazások decentralizált energiaellátásához. Az alkalmazott BPC technológia - az úgynevezett alaplemezhűtés - lehetővé teszi, hogy a hőveszteséget kifejezetten az alaplemezen keresztül vezessék el. Ez növeli az egységek várható élettartamát. Ezek a robusztus és karbantartásmentes AC/DC tápegységek különösen alkalmasak érzékeny elektronikus alrendszerekben való használatra.

További hírek

Az MTM Power tápegységmodulok egy különleges, egyedülálló vákuumkapszulázási technológiának köszö...

Közvetlenül "gépen" használható tápegységet keres?

A PCMDS550-FT sorozat DC/DC átalakítói a targoncatechnika követelményeinek megfelelően készültek....