Katalógus

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

31.01.2023 02:01

Lehet-e fenntartható a gépészet?

Igen, és többször is!

Már a gépeink gyártása során energiát és hulladékot takarítunk meg. Az előremutató épületirányítás a fűtéshez, a világításhoz és a villamos energiához szükséges energiát is csökkenti. De az alacsony fogyasztás és a hosszú üzemidő révén hozzájárulunk az ügyfeleink által felhasznált erőforrások csökkentéséhez is.

Különösen büszkék vagyunk a felületkezelő rendszereinkre, amelyek a mai környezetbarát technológiákat egyáltalán lehetővé teszik.

Nemcsak a nagy dolgok, hanem a sok apró dolog is hozzájárul a fenntarthatósághoz, és biztosítja a jobb holnapot.

Erőforrás-kímélés
Már az 1930-as években felfedezték, hogy a Superfinish-szel kezelt csapágyak nemcsak csendesebbek és hosszabb élettartamúak, hanem kevesebb energiát is igényelnek. A Supfina továbbfejlesztette ezt a Superfinish eljárást, és ma már nélkülözhetetlen mindenhol, ahol a dolgok mozognak.

A fenntarthatóság tehát a kezdetektől fogva szerves része a Supfinának.

Elektromos mobilitás Superfinish nélkül?
Aligha elképzelhető.
Az elektromos autókban sok minden mozog, és az alacsony súrlódású alkatrészfelületek a gazdaságos energiafelhasználás előfeltételei, így a nagyobb hatótávolságok előfeltételei.

Ezért minden csapágypontnak, legyen az a motorban, a tengelyeken vagy a kerékcsapágyakban, nemcsak a maximális futásteljesítményt, hanem különösen a minimális súrlódást kell elérnie.

Több évtizedes kutatás és fejlesztés az alapja annak, hogy ezeknek a követelményeknek ma már a modern szuperfinomítási technológiával eleget tegyünk.

Mert a csapágyak minősége közvetlen hatással van a jármű futásteljesítményére.

Kevesebb súrlódás = nagyobb hatékonyság.
A Supfina rendelkezik a megoldással.

Egy szélturbina sok különböző csapágyból áll, a generátorokban lévő kicsiktől a pulpitus és a rotortengely forgatásához szükséges hatalmas csapágyakig. Mindegyik csapágynak a lehető legkisebb súrlódással, nagy teherbírással és rendkívül hosszú élettartammal kell rendelkeznie.

Mindhárom követelmény tökéletes felület nélkül megoldhatatlan. A Supfina Superfinish biztosítja ezeket az optimális felületeket minden csapágykomponensen, és így világszerte hozzájárul a szélerőműveken keresztül történő környezetbarát energiatermeléshez.

Fékek a környezetért.
A Supfina rendelkezik a technológiával.

A hatalmas finom porszennyezés és annak környezetre gyakorolt hatásának csökkentése érdekében nemcsak új hajtásrendszereket kell kifejleszteni és alkalmazni, hanem új fékeket is.

Az öntött tárcsák fékbetétjeinek kopása nagy mennyiségű finom por kibocsátását okozza. A Supfina és partnerei pontosan itt léptek a helyébe, és egy új rendszert fejlesztettek ki:

A féktárcsákra lézerrel vagy hideggázos permetezéssel kopásvédő réteget visznek fel, majd a Supfina speciálisan erre az alkalmazásra tervezett kétoldalas csiszológépével pontosan optimális felületre hozzák. Ez minimálisra csökkenti a keletkező kopást és növeli az élettartamot - kettős előny a környezetünk számára!

1250 négyzetméteres fotovoltaikus rendszer.
A mi hozzájárulásunk.

685 Napelemek, 1250 négyzetméter felület, 250 kWp teljesítmény és évi 100 t CO2-megtakarítás: ezek a Supfina gyárépület tetején található fotovoltaikus rendszer lenyűgöző adatai.

A várható éves 260 000 kWh hozammal annyi áramot termel, amennyit 65 háztartás fogyaszt el egy év alatt.

Ez a beruházás egy újabb lépés a bolygó és a vállalat jövője felé.

Okos épületirányítás
a környezetünkért
A Supfina már nagyon korán CO2-semleges fűtési rendszer mellett döntött. További környezetvédelmi projektek közé tartozik az energiatakarékos LED-es csarnokvilágítás automatikus fényszabályozással és egy fotovoltaikus rendszer. Mindegyik egy-egy lépés a Supfina nagyobb klímasemlegessége felé.

És a következő már a láthatáron van: a fotovoltaikus rendszer kapacitását hamarosan megduplázzák.

További hírek

A gördülőcsapágy-ipar lemaradásban van az autonóm gyártás terén

A Supfina a Siemens Solid Edge CAD rendszerén belül Hero Customer 2024.

A Supfina a Si...

"A Supfina csapata, mint az egyik vezető felületkezelési megoldások szolgáltatója, az idei Global Industrie kiállításon Lyonban, a 4. csarnokban, a C156-os standon egy újdonságot - a Supfina Fact szuperfinomító gépet - mutatja be az érdeklődőknek."
"A Supfina csapata a felületkezelés egyik vezető megoldásszállítójaként az idei lipcsei Grindtec kiállításon az 5. csarnok E04-es standján a dupla felületcsiszolással kapcsolatos minden kérdésben egyéni tanácsadást nyújt az érdeklődőknek."
"Megoldások a nagy pontosságú felületmegmunkáláshoz" - ez a mottója a Supfina 132 négyzetméteres C10-es standjának a 10-es csarnokban a május 17-20. között Stuttgartban megrendezésre kerülő GrindingHub kiállításon.

06.12.2021 02:00

A Supfina kiváló ...
A Supfina az idei ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+" 3. helyezést ért el.