Katalógus

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

06.02.2023 01:02

Kétoldalas köszörülés - Soha nem látott hatékonysággal

"A Supfina csapata a felületkezelés egyik vezető megoldásszállítójaként az idei lipcsei Grindtec kiállításon az 5. csarnok E04-es standján a dupla felületcsiszolással kapcsolatos minden kérdésben egyéni tanácsadást nyújt az érdeklődőknek."

A Wolfachi székhelyű Supfina gépgyártó a Grindtec 2023 kiállításon a kétoldalas köszörüléssel foglalkozik majd. A hangsúly a folyamathoz és az újonnan kifejlesztett SDC-rendszerhez kapcsolódó valamennyi kihívással kapcsolatos tanácsadáson lesz.

Akár 40%-os költségmegtakarítás

A Supfina Planet V gépsorozatának legújabb generációjával a kettős homlokcsiszolás, más néven a korongcsiszolás új szintre emelkedett. A szabadalmaztatott dőlésszögű navigáció és a csiszolási folyamat vizualizációja mellett a fő hangsúly az SDC (Smart Dressing Cycle - intelligens csiszolási ciklus), amely a hagyományos rendszerekhez képest akár 40%-os költségmegtakarítást is eredményez.

A rendkívül merev gépágy lehetővé teszi acél, szinterezett fém, színesfém, műanyag, kerámia és üveg csiszolását. A szerszámkonfigurációtól és az anyagtól függően a két nagy teljesítményű motor 1 mm feletti anyagleválasztási sebességet ér el, jóval egy másodperc alatti ciklusidővel. A munkadarabot egyetlen menetben, átlagosan plusz/mínusz 0,003 mm-es tűréssel lehet megmunkálni.

Rugalmas folyamatok

A Supfina Planet V gépsorozat a klasszikus átmenő csiszolás mellett más folyamatokat is kínál. Az ingacsiszolás a csiszolási résben történő oszcilláció révén maximálisan egyenletes vastagságot biztosít, és bizonyos alkalmazásokban megakadályozhatja a további finomcsiszolási folyamatot. Egy másik eljárástípus a többmenetes csiszolás, amikor az alkatrészeket többször is átvezetik a csiszolási résen. Ez az eljárás segít abban, hogy a nagy mennyiségű forgácsolás esetén további kezelés nélkül érje el a forgácsolást.

Megoldások egy kézből

A Supfina megoldásszállítóként nem a gépfejlesztéssel és a gyártással kezdi, hanem tanácsot ad az érdeklődőknek és az ügyfeleknek az egyéni kihívásokról, validálja a minőségi paramétereket, sőt saját vizsgálatokat is végez a megfelelő megmunkálási megoldás kifejlesztése érdekében. A meglévő termelési struktúrákba való későbbi integrációt ugyanúgy figyelembe vesszük, mint a jövőbiztos automatizálás és az IT-infrastruktúra integrálását.

Különösen a be- és kirakodás automatizálása, egészen a robottal támogatott folyamatautomatizálásig, áll jelenleg a kereslet középpontjában. "Ügyfeleink egyre inkább igénylik a kifinomult rendszereket gyártási folyamataikhoz" - magyarázza Dominik Maier, az üzletág vezetője - "legyen szó komplex automatizálásról vagy upstream és downstream feldolgozásról, mi biztosítjuk a megoldást."

A karbantartástól kezdve a gyártási és folyamattámogatáson át az egyéni képzésig átfogó, modern szolgáltatási paletta áll rendelkezésre.

További hírek

A gördülőcsapágy-ipar lemaradásban van az autonóm gyártás terén

A Supfina a Siemens Solid Edge CAD rendszerén belül Hero Customer 2024.

A Supfina a Si...

"A Supfina csapata, mint az egyik vezető felületkezelési megoldások szolgáltatója, az idei Global Industrie kiállításon Lyonban, a 4. csarnokban, a C156-os standon egy újdonságot - a Supfina Fact szuperfinomító gépet - mutatja be az érdeklődőknek."
Igen, és többször is!
"Megoldások a nagy pontosságú felületmegmunkáláshoz" - ez a mottója a Supfina 132 négyzetméteres C10-es standjának a 10-es csarnokban a május 17-20. között Stuttgartban megrendezésre kerülő GrindingHub kiállításon.

06.12.2021 02:00

A Supfina kiváló ...
A Supfina az idei ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+" 3. helyezést ért el.