Katalógus

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

21.03.2023 01:03

Alapkőletételi ünnepség Plant 6

A Franke GmbH székhelye 1954 óta az obere Bahnstraße-ban, Aalenben található. A vállalat alapítója, Erich Franke által feltalált drótcsapágyra alapozva számos iparágban a forgó és lineáris mozgások specialistájává fejlődtünk. Folyamatosan új alkalmazási területekkel bővülünk, mint például az e-mobilitás. A gyártási területek a feladatokkal együtt nőnek.

Az innovatív megoldások fejlesztési partnereként tekintünk magunkra. Az ügyfelek igényeihez igazodva a Franke műszaki remekműveket hoz létre a különleges. Szupercsendes precíziós csapágyak a számítógépes tomográfokhoz, valamint ultrakönnyű gördülőcsapágyak a 3D nyomtatóból. A Franke huzalcsapágyak megtalálhatók az orvostechnikában, a kötőgépekben vagy a szerszámváltókban. Nagy sebességgel szerelik össze a nyomtatott áramköri lapokat, vagy ezrével forgatják a hatalmas napelemeket, hogy kövessék a Nap járását. A Franke jelenleg mintegy 360 embert foglalkoztat aaleni székhelyén. A Franke jelenleg újra építkezik: Az új 6-os üzem 2024 közepére épül fel, és új arculatot ad az Obere Bahnstraße-nak.

A Franke 2025-re klímasemleges

A fenntarthatóság a Franke számára is fontos kérdés. A vállalat 2025-re klímasemlegessé akar válni. Már 2019-ben először határozták meg az egyik fő termék szénlábnyomát: a számítógépes tomográfok fő raktárát. Ebből kiderült, hogy a termék kibocsátásának 80%-a az upstream vagy downstream folyamatokban történik. Ennek eredményeképpen a beszállítókkal együtt keresték a klímabarát folyamatokra való áttérés és azok bevezetésének módjait.

Következtetés

A modern ipari vállalatokkal szemben a globális versenyben támasztott követelmények folyamatosan nőnek. A siker kulcsa az új trendekre való nyitottság, a hagyományok megőrzése mellett. A Franke-nál ez az egyensúlyozás minden nap újból és újból sikerül.

További hírek

26.03.2024 02:00

A nem hely nem érv
A csapágytechnológiák világában egy innovatív megoldás került reflektorfénybe: a drótcsapágy.

Könnyű kezelhetőség és jó kialakítás: A fiatal Sachs Products vállalat kezelőrendszerei esetében...

A spanyol Mespack csomagológépgyártó a rugalmas csomagolás spe...

A kihívás sikertörténetté válik: Miután korábban több beszállítóval is dolgozott egy megoldáson,...