Katalógus

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

26.03.2024 02:03

A nem hely nem érv

A csapágytechnológiák világában egy innovatív megoldás került reflektorfénybe: a drótcsapágy.

A hagyományos golyóscsapágy és a drótcsapágy közötti legfontosabb különbség a futógyűrűkben rejlik. A drótfutócsapágyban a gördülőelemek nem tömör házgyűrűkön, hanem edzett drótokon gördülnek. Ennek az elvnek a rugalmassága lehetővé teszi a szabadabb és egyszerűbb tervezést a jobb termékek kifejlesztése érdekében.

Ezért a drótfutócsapágyak számos olyan előnyt kínálnak, amelyeket nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Az elvek összehasonlítása

A hagyományos gördülőcsapágyak gyakran terjedelmesek és nehezek lehetnek, és szükségtelenül sok helyet foglalnak el a konstrukcióban. A drótfutócsapágyak ezzel szemben kompaktak, és mind külsőleg, mind belsőleg helytakarékosságot kínálnak az alkatrészek számára. Ez különösen hasznos az olyan alkalmazásoknál, mint például a robotok, ahol minden centiméter számít, vagy a belső kábeldobok beépítésénél.

Ezt az LER típusú csapágyelem példáján keresztül lehet hatásosan bemutatni.

2. kép
1. konstrukciós példa: Franke LER típusú drótcsapágyazott csapágyelem közvetlen meghajtással.
A kompakt beépítési tér rendkívül vékony falú konstrukciókat tesz lehetővé. A terhelést az LER csapágyelem teljes mértékben kompenzálja.


3. kép:
2. konstrukciós példa: LER típusú drótfutócsapágy egy könnyűszerkezetes csapágyházban antennaforgatáshoz.
Alacsony helyigény a közvetlen beépítésnek köszönhetően. A nagy merevség és a rezgésekkel és hőmérsékletváltozásokkal szembeni érzéketlenség további előnyök.


Adrótfutócsapágyak alkalmazkodnak az Ön igényeihez

A drótfutócsapágyak egyedülálló tulajdonsága, hogy a behelyezett futószálak minden terhelést át tudnak venni. Ez lehetővé teszi a környező szerkezet anyagának és kialakításának szabad megválasztását. Az acél és rozsdamentes acél, az alumínium, a műanyag, sőt a 3D-nyomtatással készült anyagoktól kezdve a drótfutócsapágyak zökkenőmentesen alkalmazkodnak a különböző követelményekhez. Nemcsak teherbíró képességet és merevséget kínálnak, hanem megfelelő szilárdságú vékonyfalú geometriákat is lehetővé tesznek, ami növeli a tervezés szabadságfokát.

A jövőre gondolva

A huzalcsapágyak esetében gyakran elegendő csak bizonyos alkatrészeket, például a futópályákat, gördülőelemeket és ketreceket kicserélni ahhoz, hogy a csapágy ismét teljesen működőképes legyen.

Különösen a bonyolult geometriájú vagy kiváló minőségű anyagokból, például rozsdamentes acélból készült összetett házrészek esetében az ilyen felújítások gyorsan megmutatják előnyeiket.

A hagyományos forgókarikák esetében is akár 60%-os költségmegtakarítást jelenthet a drótfutócsapágy cseréje egy új komplett csapágy vásárlásához képest.

További hírek

A Franke GmbH székhelye 1954 óta az obere Bahnstraße-ban, Aalenben található. A vállalat al...

Könnyű kezelhetőség és jó kialakítás: A fiatal Sachs Products vállalat kezelőrendszerei esetében...

A spanyol Mespack csomagológépgyártó a rugalmas csomagolás spe...

A kihívás sikertörténetté válik: Miután korábban több beszállítóval is dolgozott egy megoldáson,...