Katalógus

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

  • ISO 9001:2015

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

  • ISO 9001:2015

18.04.2023 13:04

Kiváló minőségű műanyag alkatrészek az Erlemann & Huckenbeck-től

Az Ön szakértője a hőre keményedő és hőre lágyuló formázóanyagok feldolgozásához

Az Erlemann & Huckenbeck szolgáltatási palettájának sarokkövei a hőre keményedő és hőre lágyuló műanyagból készült műanyag alkatrészek, amelyeket rajzok alapján fröccsöntéssel vagy sajtolással gyártanak. A vállalat mindkét szegmensben széleskörű know-how-ra támaszkodik, ami az ügyfelek számára a kiváló minőségű, magas funkcionalitású alkatrészekben mutatkozik meg. Alegfontosabb termékek közé tartoznak a fogantyúk, gombok, bütykös csavarok, kézikerekek és tömítőkapcsok.

A hőre lágyuló műanyagból készült alkatrészek szilárdságuk, magas hőállóságuk (önkioltó) és kiváló kúszóáram-értékük alapján olyan területeken használatosak, mint az autóipar, az anyagmozgatás vagy a gépészet. A savakkal, lúgokkal és oldószerekkel szembeni nagyfokú kémiai ellenállásuk, valamint kopás- és méretstabilitásuk miatt az orvosi ágazatban is népszerűek. Ezenkívül felületük gyakran magasfényű és könnyen tisztítható. A hőre lágyuló műanyagok esetében három típus különböztethető meg: szabadon folyó anyagok, ömlesztett formázó vegyületek (BMC) és lemezformázó vegyületek (SMC), amelyek közül a szabadon folyó hőre lágyuló műanyagok alkotják a legnagyobb alkalmazási területet.

A hőre lágyuló műanyagok alacsonyabb olvadáspontjuk miatt könnyebben alakíthatók és formázhatók, és így bizonyos fokú rugalmasságot biztosítanak. hosszabb ideig tartó, megfelelő terheléssel járó alkalmazás során ennek ellenére nem deformálódik, köszönhetően az alacsony kúszási sebességnek és a nagy tartósságnak. A hőre lágyuló műanyagok szintén tartósak és kémiailag ellenállóak, de a hőre keményedő műanyagoktól eltérően többször is megolvaszthatók és újrahasznosíthatók, így fenntarthatóbb választásnak bizonyulnak. Egyes hőre lágyuló műanyagok, mint például a polikarbonát és az akril, átlátszóak is, így ideálisak olyan alkalmazásokhoz, mint az ablakok, lencsék és képernyők.

Gyártási folyamat és alkalmazások

Az Erlemann & Huckenbeck a hőre lágyuló műanyagokból készült alkatrészeket sajtolási eljárással gyártja, amelyhez saját sajtolóformákat használ - ez a vállalat különleges kompetenciája és egyedi értékesítési pontja. Ebben az eljárásban az adott hőre keményedő anyagot (szabadfolyós, BMC, SMC) hidegen vagy enyhén előmelegítve töltik a függőlegesen nyíló szerszámba, amelynek üzemi hőmérséklete 130 és 150 °C között van. Amint a hőre keményedő anyag a szerszámba kerül, megkezdődik a hőreakció: az alapanyag folyékonnyá válik és homogenizálódni kezd. Ezzel a folyamattal párhuzamosan a présgépet bezárják, hogy az anyag egyenletesen eloszolhasson az üregben és megkeményedhessen. Ezt követően az alkatrészt, például a vasúti közlekedésből származó házakat vagy a kaputelefon-állomások fedeleit, igény szerint csiszolják és polírozzák.

A hőre lágyuló műanyagok esetében alkalmazott fröccsöntési eljárás során az E&H szerszámokat vízszintesen nyitják ki. A száraz hőre lágyuló műanyagot egy tartályban keverik össze adalékanyagokkal, például színezékkel, UV- vagy tűzstabilizátorral, és a fröccsöntőegységben homogenizálják. Ezután a sokkal hűvösebb szerszámba fecskendezik, kitöltve a szerszámüregeket. Az ezt követő kikeményedési idő után a kész alkatrészek, mint például a tömítőbilincsek vagy görgők eltávolíthatók.






További hírek

B forma menetes csavarral
  • Műanyag fogantyú Duroplast, PF 31...

Form E menetes persellyel
Műanyag fogantyú hőre keményedő, PF 31
Menetes persely rozsda...

Az Erlemann+Huckenbeck csillagfogantyúi két anyagváltozatban kaphatók...