Katalógus

GEDA GmbH

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

28.04.2023 01:04

Ünnepélyes tető alá hozás - a GEDA-nak ismét van oka az ünneplésre

A közepes méretű vállalat ünnepli az új adminisztrációs épület héjazatának elkészültét az asbach-bäumenheimi székhelyén.

2022. június 14-én Johann Sailer megtette az alapkőletételt az új adminisztrációs épülethez. 2023. április 18-án - alig 10 hónappal később - ünnepelték a koronázási ünnepséget.

Ünnepélyes keretek között emelték a GEDA leendő igazgatási épülete fölé a koronát.
Johann Sailer láthatóan meghatottan nyitotta meg az eseményt néhány szóval, amely időnként mosolyt csalt a vendégek arcára is. "A jövőbe vezető fontos lépés megtörtént, és alig várom, hogy a lehető legjobb módon vezessem a vállalatot a következő generációba". Kifejezetten megköszönte a kerületi önkormányzatnak, az önkormányzatnak és a helyi tanácsnak a nagyszerű együttműködést és az állandó "nyitott fület". Az építésznek, Bettina Kandlernek is megköszönte a munkáját. A donauwörthi építész tervének megvalósításával még jó egy évig lesznek elfoglalva a mesteremberek.

Az esemény fénypontja: A pohárköszöntő beszéd
A hagyományos pohárköszöntő beszédet Michael Bürle úr, a statikus mérnök mondta. Hagyományosan bort isznak, majd a poharat a földre dobják, mivel a törött üvegről köztudott, hogy szerencsét hoz. Ezt követte a díszvendégek, Stefan Rößle úr (Donau-Ries-i járási hivatalnok) és Martin Paninka úr (Asbach-Bäumenheim polgármestere) rövid, de találó beszéde.
Végső lökés Miután a pince feltárása befejeződött, az Asbach-Bäumenheim-i magas talajvízszint ellenére az építkezés előrehaladtával a koncepció napról napra világosabbá vált.

Az épület kereszt alakú lesz, hogy minden oldalról látható legyen. Így minden helyiséget minden oldalról napfény áraszt majd el, optimális munkahangulatot teremtve. A különböző emeletek száma dinamikus megjelenést kölcsönöz az épületnek, a túlnyomórészt üveghomlokzat pedig körülöleli a 6000 négyzetméternyi irodaterületet. Az épület közepén - hogyan is lehetne másképp egy ipari és építőipari felvonókat gyártó cég esetében - egy eredeti GEDA felvonó áll majd.

A másik fénypont a nyilvános étterem lesz, amely szándékosan távol áll a "klasszikus" étkezdéktől. Itt regionális és minőségi ételeket szolgálnak fel, amelyekből nem csak a GEDA dolgozói részesülnek majd. Az új épületben mintegy 220 alkalmazott kap helyet, és a jövőbeni munkahelyi modellek rugalmasan megvalósíthatók. A mai gyorsan változó munka világában ez nélkülözhetetlen. Az adminisztrációs épület minden tekintetben úttörő lesz a régióban.
Az új épület arany fokozatú DGNB-díjat kap, amelyet a különösen fenntartható építésért ítélnek oda. Ezt többek között az életciklus alapján mérik. Ezenkívül a fűtést és a hűtést hőszivattyú biztosítja majd, és a meglévő csarnokok tetején már működik a villamosenergia-termelés céljából telepített fotovoltaikus rendszer. Egy rendkívül modern szellőztető rendszer biztosítja az optimális beltéri klímát a munkanapok során.
Martin Paninka polgármester nagyon örül a vállalatnak és büszke erre a lenyűgöző projektre. A másik díszvendég, Stefan Rößle kerületi adminisztrátor gratulált a vállalatnak, és megköszönte ezt a nagyszabású beruházást Asbach-Bäumenheimben: "Nem magától értetődő, hogy a vállalatok manapság az emelkedő energia- és bérköltségek ellenére is folytatják a beruházásokat Németországban. Egy olyan vállalat számára, mint a GEDA, amelynek világszerte vannak telephelyei, könnyű lenne más országban beruházni."
Összefoglalva talán elmondható, hogy a GEDA számára pontosan a megfelelő lépés volt, hogy most építette meg ezt az épületet. Pozitívum, hogy Asbach-Bäumenheim lakossága és a teljes dolgozói állomány a projekt mögött áll. A vállalat optimális helyzetben van a jövőre nézve
és látható, hogy mennyi "szív és lélek" van mögötte

További hírek

Az új prágai épületkomplexumban több GEDA eszköz is segíti az exkluzív lakások befejezését.

15.03.2024 01:05

EGY ÚJ FEJEZET IDEJE
Új fejezet kezdődött a GEDA Centralnál

04.03.2024 01:05

EGY ÚJ FEJEZET IDEJE
A GEDA új fejezetet nyit 2024. február 29-én MENTSE MEG AZ IDŐPONTOT - 29.02.2024. Ezen a napon egy exkluzív online rendezvénnyel nyitunk új fejezetet a GEDA-nál.
23 GEDA készülék használatban a prágai Motol kórház átfogó felújítási munkálatai során
A GEDA közlekedési peronok hozzájárulnak a történelmi zágrábi székesegyház sikeres felújításához.
A dániai Frederiksborg kastélyt GEDA felvonókkal újították fel