Katalógus

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

10.05.2023 05:05

A kisebb áramlási megoldások a trend

Számos piacon a miniatürizálás irányába történő elmozdulást látunk. Például a laboratóriumokban a munkaterület egyre drágább. Leépítés és alapterület-csökkentés... ez a trend. Mindezt ugyanazzal a céllal: költségmegtakarítással.

Hogyan érinti ez az áramlási megoldásainkat? A kisméretű áramlásmérők és a kompakt, minimális méretekkel rendelkező nyomásszabályozók illeszkednek ehhez a helyigénycsökkentési tendenciához. Ezért folyamatosan új, kisebb méretekkel rendelkező termékeket tervezünk.

Miért fontos az áramlási megoldások lábnyomának csökkentése?
Mivel mind az élettudományi, mind az analitikai iparban dolgoztam, inspirálnak a kis lábnyomok iránti egyre növekvő igények. Sok éve folyamatos tendencia, hogy a laboratóriumi ingatlanok egyre drágábbak, ami az áramlási eszközök lábnyomának csökkentéséhez vezetett.

A lábnyomcsökkentés egyik erős mozgatórugója a NeSSi rendszer kezdeményezés volt, amely kereskedelmi forgalomban Parker IntraFlow és Swagelok MPC néven ismert. A Bronkhorst legkompaktabb műszereit, az IQ+FLOW sorozatot ez a kezdeményezés ihlette.

A

belső építőelemek - mint az érzékelők és szelepek - 17 mm x 17 mm-es alapterületével sikerült még az univerzális 1,5" x 1,5" NeSSI elrendezésnél is kisebbnek tartanunk.

Kompakt áramlási és nyomásmegoldások
Mivel tudjuk, hogy az élettudományi, biotechnológiai és analitikai piacokon a helyigény csökkentése és a költségmegtakarítás kulcsfontosságú, továbbra is olyan termékeket fejlesztünk, amelyek a kívánt teljesítmény mellett megfelelnek ezeknek a követelményeknek. Az áramlási műszereink kis helyigénye évek óta a középpontban áll.

Legújabb termékcsaládunk bővítése az IQ+FLOW nyomásszabályozó sorozat része. Az új nyomásszabályozók a közegszigetelt nyomásérzékelőkkel sokkal szélesebb körű közegek, például hélium, hidrogén, oxigén, metán, nedvesség, maró gázok és gyúlékony gázok kezelésére alkalmasak.

Tudjon

meg többet ezekről a nyomásszabályozókról.
IQ+FLOW, kompakt nyomásszabályozó

Sokrétű áramlási megoldások a kibővített funkcionalitásért
Ha rendszere teljes újratervezésén dolgozik, és lehetősége van új technológiák beépítésére, dönthet a sokrétű áramlási megoldások mellett, és bővítheti rendszere funkcionalitását.

Az

analitikai berendezések jó példája az olyan összetett áramlási rendszereknek, amelyeknél a nyomásérzékelők, áramlásérzékelők, szelepek és összetettebb áramlási utak hozzáadásával a kibővített funkcionalitású manifold flow megoldások előnyösek lehetnek.
Manifold flow solutions

Innovation with MEMS chip technology
Az érzékelőtechnológia méretét és funkcióját a mérési elv fizikai jellemzői határozzák meg. Így a lábnyom megváltoztatásához alternatív mérési technológiákat kellett keresnünk.

A TNO-val, a holland alkalmazott tudományos kutatással foglalkozó holland szervezettel együttműködve ultra kompakt áramlásmérők és nyomásszabályozók sorát terveztük meg, amelyek a MEMS (mikroelektromechanikus rendszerek) chiptechnológiára épülnek. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy teljesen működőképes műszereket kínáljunk minimálisan 20 x 40 mm-es alapterülettel, ami jóval kisebb, mint a hagyományos áramlásmérők és nyomásszabályozó műszerek alapterülete.

Egyedi áramlási megoldások
Az áramlás- és nyomásérzékelők, beleértve az arányos szelepeket, elzárószelepeket és szűrőket, kompakt elemekként kaphatók, mint a Lego. Ez lehetőséget ad arra, hogy a kompakt, többcsatornás áramlási rendszereket az Ön igényei szerint testre szabjuk.

Hogyan profitálhat ebből?

  • A kompakt összeszerelés biztosítja a helytakarékosságot
  • Felülről szerelhető és oldalsó nyílású modulok, könnyen hozzáférhetők
  • Nincs kompromisszum a vezérlési funkcionalitás terén
  • Előre tesztelt "Plug and Play" elosztóegységek, csökkentve az ügyfél tesztelési követelményeit
  • Analóg vagy digitális kommunikáció
Ha úgy gondolja, hogy egy testreszabott áramlási megoldás megfelel az Ön igényeinek, akkor ossza meg velünk, és hívja ki csapatunkat.

További hírek

mASS-STREAM™ gázáramlásmérők és szabályozók
Az IQ + FLOW® sorozat bővítése a közegszigetelt érzékelőkkel
Gyors és stabil, bevált és pontos