Katalógus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

16.05.2023 01:05

Intelligens termékek a nagyobb biztonságért

Reteszelőcsavarok és új pozicionáló perselyek norelem állapotérzékelővel

a norelem tovább bővíti széleskörű kínálatát az állapotérzékelőkkel ellátott termékek terén, és a reteszelőcsavarok mellett mostantól állapotérzékelőkkel ellátott pozicionáló perselyeket is kínál. Ezekkel az új, intelligens termékekkel a norelem úttörő a piacon: az induktív érzékelők beépítése csökkenti az anyagveszteséget és jelentősen növeli a folyamatok megbízhatóságát.

A gyártási folyamatok stabilabbá, pontosabbá és megbízhatóbbá válnak. Az érzékelővel támogatott állapot- és helyzetfelügyelettel rendelkező termékek, mint például a norelem zárócsavarok és az állapotérzékelővel ellátott pozicionáló perselyek, itt egyértelmű előnyt jelentenek.

Az állapotérzékelővel ellátott zárócsavarok esetében egy, a fogantyúba integrált érzékelő érzékeli a csavar állapotát. Az érzékelő egy háromvezetékes PVC-kábelen keresztül csatlakozik a gépvezérléshez. Az állapot (zárva vagy kihúzva) pontosan érzékelhető, így lehetővé válik a működtetésfüggő folyamatszabályozás. A mozgó alkatrészek hossza, magassága és pozíciója így még pontosabban beállítható. A norelem reteszelőcsapjai acélból vagy rozsdamentes acélból kaphatók.


Az állapotérzékelővel ellátott pozicionáló perselyek a perselyen egy változtathatóan állítható érzékelővel rendelkeznek. Az "állapotérzékelőhöz" modellekre a felhasználó a kereskedelemben kapható 3 mm átmérőjű induktív érzékelőt szerelhet. Az induktív érzékelő érzékeli a jelet és továbbítja azt a gépvezérlésnek, amely például csak akkor indítja el a gyártási ciklust, ha minden működtető vagy reteszelő elem a megfelelő helyzetben van. Az elektronikus állapotfelügyeletet többek között a csomagolóiparban, különösen a csomagológépek formátumbeállításánál használják.


A norelem kínálatában a reteszelőcsavarok és pozícionáló perselyek mellett a norelem állapotérzékelővel ellátott rugós nyomóelemek és rozsdamentes acélból készült állapotérzékelők is szerepelnek gyorsbefogókhoz való tartóval.




További hírek

Egy teherautó tele innovációval
A megoldás a hibamentes megmunkálási folyamatokhoz
Újdonság a norelemtől: Lineáris görgős vezetők
Gyorskioldó bilincsek a norelem gyorscserélő rendszerének összekötő elemeiként
Tapasztalja meg élőben az új és bevált norelem termékeket

Az MHP RIESEN Ludwigsburg örömmel üdvözli a norelem regionális globális szereplőt, mint új TOP-pa...