Katalógus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

16.05.2023 01:05

Intelligens termékek a nagyobb biztonságért

Reteszelőcsavarok és új pozicionáló perselyek norelem állapotérzékelővel

a norelem tovább bővíti széleskörű kínálatát az állapotérzékelőkkel ellátott termékek terén, és a reteszelőcsavarok mellett mostantól állapotérzékelőkkel ellátott pozicionáló perselyeket is kínál. Ezekkel az új, intelligens termékekkel a norelem úttörő a piacon: az induktív érzékelők beépítése csökkenti az anyagveszteséget és jelentősen növeli a folyamatok megbízhatóságát.

A gyártási folyamatok stabilabbá, pontosabbá és megbízhatóbbá válnak. Az érzékelővel támogatott állapot- és helyzetfelügyelettel rendelkező termékek, mint például a norelem zárócsavarok és az állapotérzékelővel ellátott pozicionáló perselyek, itt egyértelmű előnyt jelentenek.

Az állapotérzékelővel ellátott zárócsavarok esetében egy, a fogantyúba integrált érzékelő érzékeli a csavar állapotát. Az érzékelő egy háromvezetékes PVC-kábelen keresztül csatlakozik a gépvezérléshez. Az állapot (zárva vagy kihúzva) pontosan érzékelhető, így lehetővé válik a működtetésfüggő folyamatszabályozás. A mozgó alkatrészek hossza, magassága és pozíciója így még pontosabban beállítható. A norelem reteszelőcsapjai acélból vagy rozsdamentes acélból kaphatók.


Az állapotérzékelővel ellátott pozicionáló perselyek a perselyen egy változtathatóan állítható érzékelővel rendelkeznek. Az "állapotérzékelőhöz" modellekre a felhasználó a kereskedelemben kapható 3 mm átmérőjű induktív érzékelőt szerelhet. Az induktív érzékelő érzékeli a jelet és továbbítja azt a gépvezérlésnek, amely például csak akkor indítja el a gyártási ciklust, ha minden működtető vagy reteszelő elem a megfelelő helyzetben van. Az elektronikus állapotfelügyeletet többek között a csomagolóiparban, különösen a csomagológépek formátumbeállításánál használják.


A norelem kínálatában a reteszelőcsavarok és pozícionáló perselyek mellett a norelem állapotérzékelővel ellátott rugós nyomóelemek és rozsdamentes acélból készült állapotérzékelők is szerepelnek gyorsbefogókhoz való tartóval.
További hírek

Az egyszerű hajtásoktól a komplex pozicionáló hajtásokig
A norelem mechanikus rögzítő rendszere másodpercek alatt rögzíti a szabványos alkatrészeket
A folyamatok hatékony automatizálása pneumatikus szorítóelemekkel

22.08.2022 01:05

norelem a 2022-es AMB-n
A szeptember 13-17. között Stuttgartban megrendezésre kerülő AMB nemzetközi fémmegmunkálási szakvásáron a norelem bemutatja szorítótechnológiai kínálatát. Ez jelentősen kibővült: az 5 tengelyes szorítóktól kezdve a többszörös szorítórendszereken át a kézi szorítómodulokig számos új alkatrészt találnak az ügyfelek, amelyek számos alkalmazásban egyértelmű hozzáadott értéket kínálnak
A norelem kínálatában eddig acélból, alumíniumból és A2 rozsdamentes acélból készült szorítógyűrűk voltak. A sokoldalú alkatrészek most még robusztusabb, A4-es rozsdamentes acélból készült változatban is kaphatók. A jó sav- és korrózióállóságnak köszönhetően ezek a szorítógyűrűk a vegyiparban és az élelmiszeriparban, illetve sós vízzel érintkező alkalmazásokban is használhatók

07.06.2022 09:35

Tavaszi ujjak norelemtől
Megbízható segítők a sima bekapcsoláshoz és a sebességváltáshoz