Katalógus

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

Magas hőmérsékletű chip ellenállások 300°C-ig

Az SRT Resistor Technology GmbH a chip-ellenállások sok éve bevált gyártási folyamataira alapozva mostantól olyan chip-ellenállásokat kínál, amelyek alkalmasak a magas hőmérsékletű alkalmazásokhoz, akár 300°C-os tartományban is. Ez az új lehetőség abból adódik, hogy ezek a chipellenállások nem tartalmaznak szerves anyagot, valamint nikkelt és ónt az érintkezőszerkezetben. Ehelyett ezen ellenállások külső érintkezője egy kiváló minőségű PtAg ötvözetből áll, amelyet az ellenállás rétegéhez hasonlóan kb. 850°C-on égetnek ki és szintereznek a kerámia hordozóra.

A megemelt üzemi hőmérsékletű alkatrészek feldolgozásakor felmerül az a probléma, hogy a 300 fokos hőmérséklet-tartományig nagyon korlátozott a forraszanyagok választéka. A magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállás mellett azonban ezeknek a chipellenállásoknak az érintkezése rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy megbízhatóan lehet vezető ragasztókkal kontakciózni. Ez azt jelenti, hogy a piacon kapható vezetőképes epoxi- vagy poliimid alapú ragasztók racionális és megbízható csatlakoztatási módszert biztosítanak.

Jelenleg az SRT CHR, CHS és CHM ellenállássorozatok CHR-HT, CHS-HT és CHM-HT magas hőmérsékletű változatban is kaphatók.

A magas hőmérsékletű alkalmazásokra vonatkozó általános adatokat a "High-Temperature-Chip-R.pdf" adatlap foglalja össze. Ez, valamint az egyes típusok adatlapjai letölthetők honlapunkról a Letöltések menüpont alatt. A normál hőmérséklet-tartományban történő alkalmazásokra szánt ellenállásokhoz képest a magas hőmérsékletre szánt termékeknél a végső mérés előtt megfelelő elő-érlelést kell végezni, hogy az ellenállások esetleges driftváltozásait előre lehessen jelezni.

A megemelt hőmérsékleten való alkalmazás lehetőségén túlmenően ezek a chipellenállás-típussorozatok nem mágneses tulajdonsággal is rendelkeznek. A szabványos chipellenállások érintkező rendszerükben nikkelréteget tartalmaznak, amely ferromágneses tulajdonságokkal rendelkezik. Nagy mágneses mezőben történő alkalmazásoknál, mint például a számítógépes tomográfokban, ez a mágneses tulajdonság nemcsak mechanikai erők fellépését okozza az alkatrészeken, hanem az elektronikus hasznos jel komoly zavarát is. Ez a tulajdonság új alkalmazási területet nyitott az ilyen chipellenállások számára.

További hírek

Az elrendezés és a nyomtatási technika optimalizálásával az SRT Resistor Technology GmbH-nak sike...