Katalógus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

10.05.2024 02:05

Bioalapú 96 lyukú PCR-lemezek mostantól félig szegélyezettek is

A laboratóriumok a nagy áteresztőképességű folyamatokban használt lemezek nagy teljesítményétől és megbízhatóságától függenek. A magas fogyasztás azonban nagyobb CO2-lábnyomot eredményez, amíg fosszilis alapú műanyagból készült eldobható lemezeket használnak. Az ügyfelek itt sokkal több fenntarthatóságot szeretnének.

Az Eppendorf bioalapú fogyóeszközei lehetőséget kínálnak arra, hogy a laboratóriumi munka sokkal fenntarthatóbbá váljon anélkül, hogy a bioalapú fogyóeszközeinkre való áttéréskor a meglévő protokollokat újra kellene értékelni.

A bioalapú fogyóeszközökre való átállás részeként az Eppendorf mostantól a twin.tec® Trace Plates - az automatizálás-barát 2 komponensű PCR-lemezek szegélyezett és félszegélyezett - tányérokkal is bővítette portfólióját. A lemezek 96 lyukkal rendelkeznek, és áttetsző színtelen színben kaphatók.

A lemezek minden összetevője mostantól bioalapú körkörös polimerekből készül, amelyek második generációs megújuló nyersanyagokból készülnek, és megfelelnek a tömegmérleg megközelítésnek. A kivételesen vékony falú, optimális hőátadást biztosító furatok 100%-ban bioalapú polipropilénből, míg a merev keret 77%-ban bioalapú polikarbonátból készül. Ennek a kombinációnak az eredménye egy rendkívül megbízható és fenntartható PCR-lemez.

Az Eppendorf twin.tec Trace PCR-lemezek BioBased ISCC PLUS* tanúsított környezetben készülnek és ACT tanúsítvánnyal rendelkeznek. Minden bioalapú Eppendorf laboratóriumi fogyóeszköz Németországban megfelel az ISCC PLUS tanúsítási rendszer követelményeinek, és rendszeres külső auditáláson és tanúsításon esik át.

További hírek

A biofolyamat-fejlesztésben az adatok a siker kulcsa. Meg kell érteni, hogy mely kr...

Hatékony kölcsönhatás a kézi és az automatizált pipe...

Az ACT (Accountability, Consistency, and Transparency) címkék a tápért&e...
Investigators 2024: Clemens Plaschka, Ausztria

A Laura Machesky professzor által elnökölt független zsűri a 20 000 eurós díjra Clemensnek a hírv...