Katalógus

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

08.03.2024 01:03

Pontos a kanyarban, megbízható az egyenesben

Újdonság a norelemtől: Lineáris görgős vezetők

A lineáris vezetőket számos olyan területen használják, ahol a testeket a lehető legkisebb erővel és súrlódással kell mozgatni, például a csomagoló- vagy élelmiszeriparban, vagy a hajók és vonatok belső ajtóinál. A norelem mostantól lineáris görgős vezetőket is kínál, négy termékcsaládra osztva.

A norelem által kínált lineáris görgős vezetők között vannak fényes, edzett acélból készült egyenes és íves lineáris vezetősínek, valamint a hozzájuk illeszkedő görgős vezetőkocsik két változata. A lineáris görgősínek két méretben kaphatók, amelyek a lineáris vezetősínek magassági és szélességi méreteiben különböznek egymástól.


Lineáris vezetősínek

A norelem a lineáris vezetősíneket hornyokkal és hornyok nélkül is kínálja. A kétoldali hornyokkal ellátott változatban a sínek süllyesztett tollkulccsal könnyen összeszerelhetők. Ez lehetővé teszi, hogy a síneket közvetlenül sík felületre csavarozzák. Ezenkívül a pontos igazítás a tollkulcs segítségével megkönnyíti a kötésen való áthaladást. A kulcsnyílással ellátott összes lineáris vezetősín igény szerint kombinálható, így íves és egyenes lineáris vezetősínekből összetett geometriák hozhatók létre. A kulcsnyílással ellátott változatok esetében a tollkulcsok a szállítási terjedelem részét képezik, csakúgy, mint a dugók, amelyek a sínekben lévő csavarokat lefedik és védik a szennyeződésektől és idegen testektől. A norelem az egyenes lineáris vezetősíneket is kínálja kulcsnyílás nélkül, három szabványos hosszúságban: 500, 1000 és 2000 mm.000 és 2.000 mm, valamint a vevő kérésére akár 4.000 mm hosszúságban is.

A lineáris vezetősínek felülről csavarozhatók, és egy vagy több görgős vezetőkocsival szerelhetők fel.



Görgős vezetőkocsik

A 21350 görgős vezetőkocsik egyszerű mechanizmussal rendelkeznek, amely kb. 0,05 mm-es kiegyenlítést tesz lehetővé. Ezért csak egyenes lineáris vezetősínek használhatók. A 21351 görgős vezetőkocsik kiegyenlítő mechanizmusa ezzel szemben kb. 0,5 mm-es tűréshatárt tesz lehetővé. Ez lehetővé teszi az egyenes és íves lineáris vezetősíneken való közlekedést. A maximális gyorsulás itt 50 m/s², a maximális haladási sebesség pedig 5 m/s. A beépített, egyoldali előfeszítő mechanizmusnak köszönhetően a görgők mindig alkalmazkodnak a sín kontúrjához. Ez azt jelenti, hogy az egyenes szakaszok és az ívek állandó elmozdulási ellenállással, játék nélkül haladhatnak végig, és a görgős vezetők kopása minimálisra csökken. A görgőket nem kell excentrikus csap segítségével a sínszélességhez igazítani. A görgős vezető kocsik egyszerűen a sínre tolhatók. Ebben az esetben minden kocsi egyenletesen mozog, anélkül, hogy a görgők elcsúsznának a síneken.

.


További hírek

Egy teherautó tele innovációval
A megoldás a hibamentes megmunkálási folyamatokhoz
Gyorskioldó bilincsek a norelem gyorscserélő rendszerének összekötő elemeiként
Tapasztalja meg élőben az új és bevált norelem termékeket

Az MHP RIESEN Ludwigsburg örömmel üdvözli a norelem regionális globális szereplőt, mint új TOP-pa...

Reteszelőcsavarok és új pozicionáló perselyek norelem állapotérzékelővel